Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Pot obtine un credit daca sunt inregistrat in Centrala Riscurilor Bancare?"

Daca esti inregistrat cu restante in CRB (Centrala Riscurilor Bancare) sansele tale de a contracta un credit sunt scazute. Insa trebuie sa stii ca nu Centrala Riscurilor Bancare si nici Biroul de Credit nu decid asupra posibilitatii obtinerii unui credit.

Centrala Riscurilor Bancare (CRB) reprezinta o baza de date administrata de BNR care contine informatii cu privire la datele de identificare ale debitorilor tuturor bancilor, date despre creditele contractate, suma restanta, perioada de intarziere, precum si informatii referitoare la fraudele cu carduri.

Biroul de Credit este o societate pe actiuni care are ca actionari 25 de banci. Bancile raporteaza la Biroul de Credit atat informatii de natura negativa cat si de natura pozitiva referitoare la persoanele fizice care au contractat credite si au intarzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice. In Biroul de Credit raportarile se fac zilnic, spre deosebire de CRB unde raportarile se fac lunar.
Informatiile despre debitori sunt pastrate in baza de date a CRB timp de 7 ani de la data inscrierii, iar in Biroul de Credit pana la 4 ani.In aceasta perioada sansele de a contracta un credit sunt reduse daca figurati cu restante. Cu toate acestea, accesul la credit nu este restrictionat. Bancile iau in calcul mai multe aspecte in acordarea unui credit: vechimea restantei, suma restanta, motivatia clientului referitor la restanta inregistrata, frecventa restantelor (daca acestea sunt "intamplare" sau "obicei"). Analizand aceste aspecte banca decide aprobarea sau respingerea cererii de credit.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica