Pot obtine un credit daca sunt in CRB?

Intrebare adresata de Titel
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 30.10.2015

"Pot obtine un credit daca sunt inregistrat in Centrala Riscurilor Bancare?"

Daca esti inregistrat cu restante in CRB (Centrala Riscurilor Bancare) sansele tale de a contracta un credit sunt scazute. Insa trebuie sa stii ca nu Centrala Riscurilor Bancare si nici Biroul de Credit nu decid asupra posibilitatii obtinerii unui credit.

Centrala Riscurilor Bancare (CRB) reprezinta o baza de date administrata de BNR care contine informatii cu privire la datele de identificare ale debitorilor tuturor bancilor, date despre creditele contractate, suma restanta, perioada de intarziere, precum si informatii referitoare la fraudele cu carduri.

Biroul de Credit este o societate pe actiuni care are ca actionari 25 de banci. Bancile raporteaza la Biroul de Credit atat informatii de natura negativa cat si de natura pozitiva referitoare la persoanele fizice care au contractat credite si au intarzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice. In Biroul de Credit raportarile se fac zilnic, spre deosebire de CRB unde raportarile se fac lunar.
Informatiile despre debitori sunt pastrate in baza de date a CRB timp de 7 ani de la data inscrierii, iar in Biroul de Credit pana la 4 ani.In aceasta perioada sansele de a contracta un credit sunt reduse daca figurati cu restante. Cu toate acestea, accesul la credit nu este restrictionat. Bancile iau in calcul mai multe aspecte in acordarea unui credit: vechimea restantei, suma restanta, motivatia clientului referitor la restanta inregistrata, frecventa restantelor (daca acestea sunt "intamplare" sau "obicei"). Analizand aceste aspecte banca decide aprobarea sau respingerea cererii de credit.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.