Pot obtine un credit daca lucrez in strainatate si nu pot dovedi cu un contract de munca?

Intrebare adresata de Eugen C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 16.05.2016

"Pot obtine un credit de 50 de mii de euro daca lucrez in strainatate si nu pot dovedi cu un contract de munca... am doar fluturas de salariu pe care scrie de cand lucrez si ce salariu am."

De obicei bancile solicita contractul de munca. O prima conditie pentru acordarea unui credit persoanelor care obtin venituri in strainatate este ca acestea sa faca dovada veniturilor in afara tarii, si acestea sa fie permanente pe teritoriul tarii respective.
Fluturasul de salariu nu este suficient pentru a obtine un credit. In plus ai nevoie de:
- contract de munca;
- carte de identitate;
- certificat de casatorie (daca este cazul);
- permis de sedere emis de autoritatile competente din tara respectiva;
- permis de munca emis de autoritatile competente din tara respectiva;
- adeverinta de salariu;
- documente care sa ateste plata impozitelor si taxelor sociale;
- fisa fiscala.

Alte conditii pentru romanii care lucreaza in strainatate si vor sa obtina un credit in Romania, este sa aiba vechime de cel putin un 1 in tara respectiva si sa nu aiba restante la alte credite.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.