Pot lua un credit de refinantare daca am o executare silita?

Intrebare adresata de Roman C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 21.11.2016

"Am credit cu executare silita, si ar dori sa il refinanteze, m-ati putea ajuta?"

In situatia in care aveti o executare silita, sansele de a obtine o refinantare sunt scazute.

Executarea silita intervine in urma procesului inaintat de banca, sau de firma de recuperari creante, atunci cand ratele nu au fost achitate. In cazul neachitarii ratelor, banca raporteaza neplata la Biroul de credit/Centrala Riscurilor Bancare, iar acest lucru diminueaza sansele de a mai contracta orice tip de credit timp de 4 ani, de la stingerea datoriei.

Refinantarea unui credit se poate face doar in situatia in care nu aveti restante la creditul contractat initial. Ea va poate ajuta sa srangeti toate datoriile intr-un singur credit, sa micsorati dobanda, si/sau sa schimbati moneda creditului initial.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.