Pot lua un credit pe firma deschisa de 5 luni?

Intrebare adresata de Cristina M.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 23.05.2016

"Buna ziua, as dori un credit de nevoi personale, am deschis din ianuarie o afacere si mai trebuie sa investesc, nu am contract de munca full time, e part time, pot face un imprumut pe societate?"

Pentru a beneficia de un credit de investitii, firma trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care:

- sa aiba o perioada de activitate de minim 12 luni;
- cifra de afaceri sa fie in crestere;
- sa nu aiba datorii bugetare restante mai vechi de 60 de zile;
- sa nu aiba interdictie de a emite cecuri bancare.

Pentru obtinerea unui credit de nevoi personale, vechimea in munca este o conditie necesara. Bancile cer cel putin 3 - 6 luni vechime la actualul angajator si cel putin 1 an vechime totala in piata muncii.

De asemenea, este foarte important ca acest an de vechime totala sa nu fie intrerupt. Daca ti-ai schimbat locul de munca trebuie sa existe continuitate.

Legat de contractul de munca part-time, este bine sa stii ca bancile iau in calcul gradul de indatorare al solicitantului creditului. Acesta exprima sub forma procentuala raportul dintre ratele lunare la creditul contractat si venitul disponibil.
Veniturile cu caracter cert si permanent sunt cele preferate de banci. De asemenea, este necesar ca pentru venitul obtinut sa poti aduce documente doveditoare si sa indeplinesti conditiile referitoare la vechimea in munca, vechimea la actualul angajator, varsta si istoric de creditare.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.