De ce acte ai nevoie in cazul creditului pentru pensionari

Intrebare adresata de Gheorghe G
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 05.08.2016

"Daca vreau un credit dar sunt pensionar pe caz de boala, am 53 de ani, pensie de 670 lei, ce acte imi trebuie?"

Majoritatea bancilor au ca si conditie de aproabare, varsta maxima a solicitantului de credit, 65 si 75 de ani, in functie de banca.


La aprobarea unui credit de nevoi personale bancile iau in calcul: venitul solicitantului, in cazul dumneavoastra este foarte important daca pensia este sau nu revizuibila. Bancile prefera veniturile cu caracter permanent. De asemenea, gradul de indatorare si istoricul dumneavoastra de client sunt importante pentru banca.


Gradul de indatorare reprezinta raportul dintre valoarea ratelor lunare la credite si veniturile nete, din care se scad cheltuielile de subzistenta. Gradul de indatorare admis de banci difera de la banca la banca (intre 50% si 75%).

De obicei, bancile solicita urmatoarele documente: copie dupa actul de identitate, decizia de pensionare, cuponul de pensie si, dupa caz, o factura de utilitati.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.