Credit imobiliar in lei sau euro?

Intrebare adresata de Felix Ion
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 08.12.2015

"In perioada urmatoare ma gandeasc sa-mi iau un credit imobiliar. Intrebarea mea este: in ce moneda este mai avantajos sa ma imprumut, in lei sau euro?"

In prezent creditele in lei au devenit mai ieftine decat cele in euro, insa atunci cand alegem valuta in care ne imprumutam, e bine sa tinem cont si de riscurile aferente modificarii dobanzii.

Pentru a nu te expune riscului valutar, alege creditul in lei. Nimeni nu poate prezice evolutia cursului pe termen lung, motiv pentru care, daca te vei imprumuta in euro sau alta valuta, va trebui sa iti iei masuri de precautie, in cazul in care veniturile tale sunt in lei.


Trebuie precizat si ca exista si credite imobiliare cu dobanda fixa, ce nu se modifica pe tot parcursul rambursarii imprumutului, caz in care esti ferit de riscul modificarii dobanzilor.

Credite recomandate
1 / 1
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.