Sunt freelancer, exista institutie financiara care sa-mi acorde un credit de nevoi personale?

Intrebare adresata de Laura C.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 15.01.2016

"Lucrez in domeniul freelancing-ului, promovez firme in mediul online, am o vechime neintrerupta in munca de 3 ani si doresc sa stiu daca exista o institutie financiara care mi-ar putea acorda un credit de nevoi personale."

La contractarea unui credit, institutiile financiare iau in considerare in proportie de 100% veniturile certe, veniturile obtinute din salarii, pensii, rente viagere, drepturi de autor, contracte de PFA, si in proportii mai mici veniturile obtinute din indemnizatii, chirii, diurne, strainatate.
Daca poti face dovada veniturilor, acestea sunt inregistrate la Fisc sub o forma juridica, atunci se poate obtine un credit de nevoi personale.
PFA-ul este forma juridica ideala pentru un freelancer. Activitatea PFA-ului intra ca salariu si astfel se justifica venitul de care ai nevoie pentru a obtine un credit.
Obtinerea creditului nu depinde doar de tipul venitului ci si de gradul de indatorare, istoricul de creditare: daca mai ai alte credite, daca ai inregistrat intarzieri la achitarea ratelor lunare.
Institutiile financiare nebancare (IFN). Acestea acorda credite la costuri mai ridicate, insa au o politica mai permisiva.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.