Creditul a fost adaugat cu succes in lista de comparatie.
Daca te-ai razgandit, apasa aici pentru revocare.
Comparatie credite(3)nu mai doresc afisarea acestui mesaj
Ok, inchide (9)Aceste ghiduri si sfaturi sunt realizate de catre specialistii nostri pentru a te ajuta sa intelegi mai bine caracteristicile creditelor. Citirea acestor materiale te va ajuta sa gasesti mai usor creditul care ti se potriveste. Iti recomandam sa te abonezi la newsletter sau la serviciile RSS pentru a fi la curent cu ghidurile ce vor aparea ca urmare a modificarilor creditelor bancare.
Ai neintelegeri cu banca sau IFN-ul de la care ai luat un credit si vrei sa il rezolvi pe cale amiabila? Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar te poate ajuta.
ROBOR (Romanian Interbank Offered Rate) este rata medie a dobanzii la creditele in lei, pe piata interbancara si este publicat de Banca Nationala a Romaniei zilnic. Indicii ROBOR la 3 luni si la 6 luni sunt cei mai utilizati de banci pentru stabiliarea dobanzilor.
Biroul de Credit este institutia care are ca obiect de activitate colectarea de informatii despre persoanele fizice si juridice, care au contractat credite la banci, sau au achizitionat un produs in sistem de leasing.
Desi banii pentru programul Prima Casa vor fi mai putini in 2018, creditul poate fi accesat de cei care isi doresc o locuinta.
Biroul de Credit este sperietoarea celor care incearca sa obtina un credit. Pentru ca majoritatea bancilor si altor institutii de credit verifica in baza de date a Biroului de Credit persoanele care solicita credite, pentru a vedea daca mai au si alte datorii, cum isi platesc ratele, daca nu cumva sunt rau-platnici.
Pentru a obtine un credit, fie ca este acordat de banca sau de IFN (Institutie Financiara Nebancara), trebuie sa indeplinesti cateva conditii esentiale, si anume:
Cand iei decizia de a lua un credit, trebuie sa fii atent la multe aspecte. Suma necesara, perioada, salariul necesar, moneda in care te imprumuti, comisioane si dobanda. Cand spunem dobanda nu ne referim doar la valoarea dobanzii ci si la forma ei: fixa sau variabila.
Daca vrem sa ne reducem rata lunara la un credit si costul total al acestuia sau intentionam sa ne suplimentam suma imprumutata, atunci putem apela la refinantarea vechiului imprumut, in conditii mai avantajoase.
Platforma independenta VreauCredit.ro a realizat un studiu pentru anul 2012, avand la baza aproximativ 30.000 de cereri de credite. Cel mai accesat tip de credit in 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 % din total), pe locul doi situandu-se creditul pentru prima casa (13,52%).
Sunt trei conditii de baza pentru obtinerea unui credit de la o banca sau de la o alta institutie financiara nebancara: 1. Dovada obtinerii unor venituri si cat de stabile sunt acestea, adica vechimea in munca; 2. Inexistenta unor probleme in rambursarea altor credite, precum inscrierea in baza de date de la Biroul de Credit sau Centrala Riscurilor Bancare; 3. Detinerea de garantii solicitate ...
La un moment dat, pentru o perioadă de timp, orice persoană se poate afla într-o situație financiară dificilă și, de cele mai multe ori, nu știe ce anume trebuie să facă.
Una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat de la actuala criza economica este aceea ca evolutia cursului valutar nu poate fi previzionata. De aceea, daca obtinem un credit in alta moneda decat leul, ne expunem unui risc important de a nu ne mai putea rambursa rata lunara.
Una dintre primele intrebari pe care ne-o punem inainte de contractarea unui imprumut bancar este tipul valutei in care obtinem banii: lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Inainte de a lua o decizie, trebuie sa ne gandim ca ratele pe care le vom plati lunar la banca se vor calcula in aceeasi valuta in care am obtinut creditul, fiind expuse riscului valutar.
Dobanda Anuala Efectiva (DAE) este un indicator care exprima costul real al unui credit, pe care bancile si institutiile financiare nebancare (IFN-urile) sunt obligate sa-l afiseze, astfel incat consumatorii sa poata compara eficient mai multe oferte, pentru a o alege pe cea mai convenabila.
Contractele de economisire-creditare din oferta bancilor pentru locuinte, cunoscute si sub denumirea de bauspar, dupa originea germanica a acestora, devin tot mai populare si in Romania, intrucat reprezinta o imbinare avantajoasa a doua produse: unul de economisire pe termen lung, cu o prima de la stat, si un credit in lei cu dobanda mica, destinat cumpararii, constructiei sau renovarii unei ...
Tipurile de credite oferite de banci se diferentiaza, in primul rand, dupa destinatia banilor imprumutati, astfel:
Perioada de timp in care se poate rambursa un credit difera destul de mult, de la un tip de credit la altul. Daca imprumuturile negarantate, pentru nevoi personale, trebuie achitate intr-un termen de cel mult 5 ani, conform reglementarilor BNR, in cazul creditelor ipotecare perioada de rambursare poate ajunge la 30 de ani sau chiar mai mult.
Un alt element important in alegerea tipului de credit este valuta in care-l obtinem. In general, un imprumut se poate obtine in lei sau in euro, insa exista si alternativa creditelor in alte valute, precum in dolari americani sau franci elvetieni.
Un element important care diferentiaza creditele este tipul dobanzii, care este de doua feluri: fixa si variabila. Dobanda fixa ramane neschimbata pe tot parcursul derularii contractului de credit, astfel incat beneficiarii imprumutului vor avea siguranta de a plati aceeasi rata pe tot parcursul imprumutului, indiferent de evolutia dobanzilor pe piata bancara.
Pentru obtinerea unui credit trebuie platita o dobanda si o serie de comisioane, unele din acestea urmand a fi achitate inainte de obtinerea imprumutului iar altele pe parcursul derularii contractului de credit sau la finalul acestuia. In ceea ce priveste dobanda, aceasta se va plati lunar, fiind calculata la soldul (valoarea) sumei ramasa de rambursat din creditul total, dupa achitarea fiecarei ...
Daca in anii precedenti bancile erau libere sa aplice tipul si valoarea comisioanelor aferente creditelor, din 2011 acestea sunt reglementate prin Legea 288/2010 pentru aprobarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.
Cardul de credit este unul dintre cele mai atractive produse bancare, dar in acelasi timp si unul dintre cele mai complicat de utilizat. Motiv pentru care, atunci cand nu se foloseste corespunzator, poate deveni deosebit de costisitor pentru detinatorul acestuia. Pe de alta parte, cei care inteleg avantajele unui card pot obtine avantaje importante: folosirea banilor bancii, pe perioade scurte, ...
Multa lume confunda cardul de credit cu facilitatea de descoperit de cont (overdraft) acordata de obicei pe un card de salariu. Desi ambele produse au aceeasi functie, acordarea unui credit pe card, suma putand fi retrasa de la ATM sau se poate utiliza direct la plata cumparaturilor cu cardul, ceea ce le diferentiaza este modul in care se utilizeaza creditul aflat la dispozitie.
Cu siguranta ca multi dintre cei care au rate de rambursat pentru un credit se confrunta luna de luna cu problema platii acesteia la timp, adica in ziua scadentei. Fie uitam pur si simplu, fie suntem prea ocupati si nu avem timp sa ne ingrijim de aceasta, fie suntem plecati din oras si nu avem cum sa efectuam plata. Sau pot aparea diverse probleme care ne impovareaza cu o grija suplimentara: plata ...
Stiati ca ne putem programa o vacanta de la A la Z, adica de la achizitia de haine, aparatura foto sau video pana la rezervarea hotelului si sejururilor, chiar daca nu dispunem de toti banii necesari in acest moment? Conditia este sa detinem un card de credit cu optiunea de a efectua plati in rate fara dobanda, in magazine sau pe internet.
Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:
Toate bancileAfla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::
Toti termeniiAlte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:
Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru
specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului
nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii
care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema).
Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro
foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din
acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in
sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae
maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului.
Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va
fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro.
Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate
varia intre 7% si 36%.
Creditul a fost adaugat cu succes in lista de comparatie.
Daca te-ai razgandit, apasa aici pentru revocare.
Comparatie credite(3)nu mai doresc afisarea acestui mesaj
Ok, inchide (9)