Daca sunt in biroul de credit mai pot face un imprumut?

Intrebare adresata de Iulia D
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 15.02.2016

"Daca sunt in biroul de credit mai pot face un imprumut? (sunt pensionara de 5 ani si am varsta de 60 de ani)"

Biroul de Credit este institutia care aduna si administreaza datele despre creditele acordate de aproape toate bancile si alte institutii financiare din Romania

La Biroul de Credit se trimit atat informatii pozitive, adica datele despre un credit rambursat fara intarzieri de peste 30 de zile (valoarea acestuia, perioada de rambursare precum si situatia platilor, respectiv cate rate au fost platite, la ce data, ce suma), cat si date negative, in cazul creditelor cu intarzeri de peste 30 de zile.

Informatiile din Biroul de Credit sunt esentiale pentru o banca, din doua perspective: odata pentru a evalua gradul de indatorare a potentialului client, iar in al doilea rand pentru a stabili riscul acestuia, in functie de comportamentul in rambursarea altor credite, carduri de credit sau imprumuturi tip descoperit de cont aferente cardurilor de salariu (overdraft).

Stocarea datelor in sistem si afisarea lor intr-un raport de credit, furnizat la cererea institutiilor de credit sau a detinatorilor unui credit, se face pe o perioada de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise de catre banca.

Daca sunteti inregistrata cu restante in Biroul de Credit sansele de a contracta un credit sunt scazute insa decizia apartine fiecarei banci in parte. Acestea iau in calcul mai multe aspecte in acordarea unui credit: vechimea restantei, suma restanta, motivatia clientului referitor la restanta inregistrata, frecventa restantelor (daca acestea sunt "intamplare" sau "obicei"). Analizand aceste aspecte banca decide aprobarea sau respingerea cererii de credit.

Varsta maxima acceptata de banci la acordarea unui credit difera de la banca la banca si in functie de creditul solicitat. Varsta maxima poate varia intre 65 si 75 ani la sfarsitul perioadei de creditare.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.