Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

"Daca sunt in biroul de credit mai pot face un imprumut? (sunt pensionara de 5 ani si am varsta de 60 de ani)"

Biroul de Credit este institutia care aduna si administreaza datele despre creditele acordate de aproape toate bancile si alte institutii financiare din Romania

La Biroul de Credit se trimit atat informatii pozitive, adica datele despre un credit rambursat fara intarzieri de peste 30 de zile (valoarea acestuia, perioada de rambursare precum si situatia platilor, respectiv cate rate au fost platite, la ce data, ce suma), cat si date negative, in cazul creditelor cu intarzeri de peste 30 de zile.

Informatiile din Biroul de Credit sunt esentiale pentru o banca, din doua perspective: odata pentru a evalua gradul de indatorare a potentialului client, iar in al doilea rand pentru a stabili riscul acestuia, in functie de comportamentul in rambursarea altor credite, carduri de credit sau imprumuturi tip descoperit de cont aferente cardurilor de salariu (overdraft).

Stocarea datelor in sistem si afisarea lor intr-un raport de credit, furnizat la cererea institutiilor de credit sau a detinatorilor unui credit, se face pe o perioada de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise de catre banca.

Daca sunteti inregistrata cu restante in Biroul de Credit sansele de a contracta un credit sunt scazute insa decizia apartine fiecarei banci in parte. Acestea iau in calcul mai multe aspecte in acordarea unui credit: vechimea restantei, suma restanta, motivatia clientului referitor la restanta inregistrata, frecventa restantelor (daca acestea sunt "intamplare" sau "obicei"). Analizand aceste aspecte banca decide aprobarea sau respingerea cererii de credit.

Varsta maxima acceptata de banci la acordarea unui credit difera de la banca la banca si in functie de creditul solicitat. Varsta maxima poate varia intre 65 si 75 ani la sfarsitul perioadei de creditare.

Alti au vizionat si

Credite recomandate

Calculator credite

Poti calcula venitul necesar, creditul maxim sau rata lunara ca sa descoperi unde te incadrezi.

Calculeaza

Aplica online

Alatura-te celor peste 100.000 de utilizatori care au aplicat deja. E gratuit, simplu si rapid!

Aplica