Cum economisim eficient cu un depozit online

Scris de VreauCredit.ro pe 28.09.2012 0 Comentarii

Daca vreti o dobanda mai mare pentru banii pastrati in banca, puteti alege noile produse de economisire online lansate si promovate de banci. Avantajele acestora constau in incasarea unor dobanzi mai mari decat in cazul depozitelor clasice la termen, cat si intr-o mai mare flexibilitate. Cea din urma calitate este conferita prin accesul la banii din cont rapid, in orice moment, la orice ora si din orice loc, intrucat se realizeaza prin internet.

In acelasi timp, detinatorul unui depozit online poate sa-si administreze mult mai rapid si mai eficient sumele detinute in banca. El poate vizualiza in orice moment situatia contului si sa profite astfel de diverse oportunitati conferite de evolutia dobanzilor sau a cursului valutar.

Un alt beneficiul al unui depozit online consta in posibilitatea de a efectua plati si tranzactii intre doua conturi cu comisioane mai mici decat prin ordinele de plata clasice, la ghiseu. Astfel, clientii pot transfera, prin internet banking sau mobile banking, anumite sume de bani dintr-un cont intr-un depozit, platind comisioane mai mici cu pana la 50% decat cele practicate la ghiseu.


Si banca este avantajata de constituirea si administrarea online a depozitelor, intrucat cheltuielile aferente atragerii de noi depozite online sunt mult mai mici in comparatie cu cele constituite la ghisee, costurile aferente administrarii unei unitati bancare fiind mai ridicate decat derularea aplicatiilor pe internet. In plus, banca va vinde astfel doua produse aceluiasi client (nu doar un depozit ci si serviciul de internet banking), existand astfel si perspectiva majorarii volumului de tranzactii efectuate prin conturile bancii.


Acesta este motivul pentru care tot mai multe banci au inceput sa ofere clientilor bonusuri de dobanda in cazul depozitelor constituite online. In alte tari s-a ajuns chiar la situatia existentei unor depozite ce se pot constitui exclusiv online sau chiar la banci care functioneaza doar pe internet.

Cum se deschide un depozit online


Pentru deschiderea unui depozit online sunt necesare doar existenta unui cont bancar si accesul la serviciul de internet banking, mobile banking sau telefon banking. Unele banci ofera gratuit serviciul de internet banking clientilor care-si deschid un cont.


Concret, aplicatia de administrare a conturilor bancare permite utilizatorului nu doar vizualizarea starii contului si transferul sumelor de bani dintr-un cont in altul sau dintr-un cont intr-un depozit bancar sau viceversa, ci si constituirea de noi depozite, prelungirea acestora la un alt termen sau lichidarea celor ajunse la scadenta.


Accesul rapid la conturile bancare pentru a efectua transferuri de bani intre ele sau pentru constituirea sau lichidarea de depozite reprezinta un avantaj esential mai ales in cazul noilor tipuri de produse de economisire lansate de banci. Este vorba de conturile de economii, in care se pot depune si retrage sume in orice moment, fara impunerea unui termen, precum si de noile tipuri de depozite la termen ce se pot suplimenta cu diverse sume sau se pot retrage bani chiar si inainte de termen, clientii incasand o dobanda de un nivel apropiat celei platite la termen.

Ce dobanzi platesc bancile


Dobanzile platite de banci pentru constituirea depozitelor prin internet banking sunt mai mari cu pana la un punct procentual fata de cele clasice.


Astfel, in cazul BCR, bonusul de dobanda pentru deschiderea de depozite prin internet sau prin telefon este de 0,25 puncte procentuale peste ratele fixe in cazul depozitelor strandard in lei sau valuta. La GarantiBank, depozitele in lei deschise prin intermediul serviciului de internet banking poarta o dobanda cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat rata aferenta depozitelor clasice, in timp ce in cazul depozitelor online in euro sau dolari, randamentul creste cu 0,25 puncte procentuale.


Bonusul de dobanda pentru depozitele online ajunge la Credit Europe Bank chiar si la 1% peste nivelul standard in cazul economiilor in lei si la 0,5% la cele in valuta. La Millennium Bank, atat depozitele in lei cat si cele in euro constituite online beneficiaza de o dobanda cu 0,25 puncte procentuale mai mare.


Unele banci sunt dispuse sa plateasca dobanzi mai mari la depozite si in cazul in care clientii isi incaseaza salariul sau pensia intr-un cont al bancii. In acest fel, banca se asigura, pe de o parte, de atragerea de noi clienti si de sporirea numarului de tranzactii, iar pe de alta parte, de fidelizarea celor existenti. De asemenea, incasarea salariului sau pensiei in banca aduce acesteia si potentiale noi tranzactii aferente respectivului cont, precum si un spor de lichiditate pentru sumele neutilizate de client.

Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articolCum economisim eficient cu un depozit online

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.