Banca Transilvania sustine revenirea economiei - Stiri financiare - VreauCredit.ro
Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Banca Transilvania sustine revenirea economiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus reprezinta un soc enorm pentru economie, atat la nivelul tarii, cat si la nivel mondial, cu consecinte foarte grave din punct de vedere socioeconomic.


16.11.2020



“Desi evolutia nu este deloc favorabila din cauza pandemiei, ramanem optimisti si increzatori in revenirea economiei in urmatoarea perioada. Ne dorim cresterea finantarilor acordate de BT, in cel mai responsabil si eficient mod posibil, pentru a sustine economia si cresterea bancii.În mod cert, contextul actual, care a afectat întreaga lume şi poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce si oportunitati pentru Romania, acesta este si un avantaj pentru noi, pentru ca nimeni nu cunoaste piata mai bine decat noi, ca banca romaneasca” – afirmă Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Conform comunicatului de presa oferit de Banca Transilvania in legatura cu rezultatele financiare din al treilea trimestru al anului 

“-Soldul creditelor acordate de BT a crescut cu 1,1 mld lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 40,1 mld lei.

-Prin programul guvernamental IMM Invest, banca a acordat peste 7.000 de finanţări, ajungând la peste 18.000 clienţi IMM creditaţi.

-Banca a dat peste 30.900 credite retail pe parcursul trimestrului, din care 2.600 credite imobiliare, ajungând la peste 750.000 de clienţi retail creditaţi.

-Atenţia băncii s-a îndreptat, ca şi până acum, către susţinerea clienţilor retail, IMM şi middle corporate, asigurând susţinerea nivelului de bază al economiei, dar şi o dispersie adecvată a riscului de credit.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 100,4 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, creditele au crescut pana la 41,9 miliarde lei, inclusiv creditele din contractele de leasing financiar, iar depozitele clientilor au ajuns la 83,9 miliarde lei, din care 58,7 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 25,2 miliarde lei, ale persoanelor juridice.BT a făcut schimbari de metodologie privind provizionarea, conform recomandarilor BNR si EBA. 

In ultimele 9 luni din 2020, soldul provizioanelor a crescut cu 16,2% pana  la 2.944 mil. lei, comparativ cu soldul de la finalul anului 2019 (2.533 mil. lei).Banca are aproximativ 2,9 milioane de clienti retail, 329.000 de clienti IMM & Micro si peste 10.400 de clienti corporate activi.”