Riscul unui credit in valuta

Scris de VreauCredit.ro pe 01.10.2012 0 Comentarii

Un alt element important in alegerea tipului de credit este valuta in care-l obtinem. In general, un imprumut se poate obtine in lei sau in euro, insa exista si alternativa creditelor in alte valute, precum in dolari americani sau franci elvetieni.

In principiu, un credit in valuta este mai ieftin decat unul in lei, intrucat dobanzile la euro sau dolari sunt mai mici decat la lei. Pe de alta parte, pe termen mediu si lung, imprumutul in valuta s-ar putea dovedi mai costisitor, in cazul in care leul se depreciaza in raport cu valuta in care a fost obtinut creditul.

De exemplu, daca la un credit in euro avem o rata de 100 de euro, iar cursul din momentul obtinerii acestuia a fost de 4,5 lei pentru un euro, aceasta inseamna ca pentru rata lunara va trebui sa achitam 450 de lei. Dar daca luna viitoare cursul ajunge la 4,6 lei, va trebui sa scoatem din buzunar 460 de lei pentru aceeasi rata de 100 de euro.

Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articolRiscul unui credit in valuta

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.