Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Cum putem obtine un credit cu o dobanda mai mica

In perioade dificile precum cea prin care trecem in prezent, toata lumea incearca sa faca economii, regula fiind valabila si in cazul celor care vor sa contracteze un credit bancar. Dar pentru ca bancile au devenit in ultima perioada mai restrictive in selectia clientilor iar dobanzile ar putea sa creasca din cauza crizei, este bine sa cunoastem cateva reguli care ne pot asigura costuri mai reduse pentru un credit de care s-ar putea sa avem nevoie la un anumit moment.

Astfel, cei care intentioneaza sa obtina un credit bancar trebuie sa ia in considerare faptul ca bancile pun din ce in ce mai mult accent pe bonitatea viitorului client, mai exact pe capacitatea acestuia de a rambursa banii imprumutati. In consecinta, pentru a-si diminua riscurile, tot mai multe banci ofera conditii de creditare diferite de la un client la altul.


Ceea ce inseama ca persoanele care nu au inregistrat in trecut intarzieri la plata ratelor, cei care au o relatie de lunga durata cu banca, adica economisesc frecvent sau realizeaza diverse plati cu cardul, dar si cei care dovedesc consecventa in incasarea veniturilor intr-un cont al bancii, vor putea obtine credite in conditii preferentiale.

Ce beneficii obtin clientii fideli


Este vorba de o reducere a dobanzii sau de scutirea de la plata unor comisioane, dar si de obtinerea unor sume mai mari de bani sau rambursarea acestora pe o perioada mai indelungata.


De exemplu, in cazul
creditului de nevoi personale fara garantii oferit de BCR, clientii care au istoric cu banca, adica cei care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii sau au avut un credit fara inregistrarea unor restante, pot obtine imprumutul in cele mai avantajoase conditii, respectiv pe o perioada maxima de 10 ani si o suma maxima de 10.000 de euro. Pentru restul clientilor, perioada maxima si suma ce se poate obtine variaza in functie de bonitatea fiecarui solicitant.

Dobanzile aferente creditului variaza cu patru puncte procentuale (intre 15,9 si 18,8%), nu doar in functie de perioada de creditare ci si de istoricul de creditare, de comportamentul de plata, de vechimea si continuitatea in munca sau daca salariul clientului se incaseaza intr-un cont al bancii. 

Aici poti vedea oferta completa si actualizata de credite nevoi personale a tuturor bancilor.

Concret, clientii care obtin cel mai mare punctaj la scoringul efectutat de banca pot obtine un credit cu o dobanda cu 4 puncte mai mica. In cazul creditelor imobiliare oferite de aceeasi banca, dobanda pentru clientii care-si incaseaza salariul la banca sau au avut un comportament bun de plata scade cu o jumatate de punct procentual fata de rata standard.

Ce economii aduce o dobanda redusa


O diferenta semnificativa a costului unui credit de nevoi personale pentru cei care incaseaza salariul intr-un cont al bancii exista si la Citi Bank. Aceasta banca practica o dobanda preferentiala pentru acesti clienti de 13,99%, fata de dobanda standard care ajunge la 18,99%. Ce economii aduce aceasta diferenta la costul total al unui imprumut? In cazul unui sume imprumutate in valoare de 55.000 de lei pe o perioada de 6 ani cu o dobanda de 13,99%, rata lunara de platit va fi in jurul a 1145 de lei, astfel incat valoarea totala platibila la finalul rambursarii creditului, adica suma dintre valoarea creditului obtinut si valoarea dobanzii platite pentru acesta, va fi 82.467 lei. In cazul in care acelasi credit se obtine cu o dobanda de 18,99%, rata lunara va fi de aproape 1.300 de lei, iar valoarea totala platibila 93.558 de lei. Ceea ce inseamna ca economia este de peste 11.000 de lei.

Si Raiffeisen Bank ofera celor care obtin un credit de nevoi personale o reducere a dobanzii cu un punct procentual, daca salariul sau pensia o incaseaza intr-un cont al bancii. Si in cazul creditelor ipotecare banca ofera o reducere pentru clientii fideli, care variaza in functie de moneda de creditare. In cazul creditelor in lei, reducerea aferenta costului total al creditului (DAE) este aproximativ 0,30 puncte procentuale, in timp ce pentru creditele in euro diferenta este putin mai mare, de 0,65 puncte procentuale.
Credite de nevoi personale cu o dobanda mai mica pot obtine si cei care incaseaza salariul intr-un cont al Bancii Transilvania. Astfel, banca aplica o reducere de 0,25 puncte procentuale fata de dobanda standard, ceea ce inseamna ca in loc de o marja fixa de 6,4 puncte care se adauga la rata ROBOR, clientii vor plati o marja de 6,15 puncte. In cazul creditelor ipotecare in euro, reducerea la dobanda pentru clientii care vireaza salariul intr-un cont al bancii este tot de 0,25 puncte, in timp ce in cazul creditelor in lei, discountul ajunge la o jumatate de punct.

In cazul creditelor pentru locuinte oferite de Alpha Bank, clientii obtin o reducere a dobanzii cu 0,25 puncte procentuale, in anumite conditii, si anume daca angajatorul clientului vireaza cel putin un salariu in contul bancii inainte de utilizarea creditului si ulterior, pe o perioada de 12 luni de la semnarea contractului de credit. Pentru aceleasi tipuri de credite, destinate cumpararii unei locuinte, o alta banca, Millennium Bank, reduce cu o jumatate de punct dobanda pentru cei care incaseaza veniturile lunare intr-un cont al bancii

O alta banca unde se pot obtine atat credite de nevoi personale cat si credite imobiliare cu dobanda redusa, daca se incaseaza salariul intr-un cont al bancii, este GarantiBank. Astfel, in cazul creditelor de nevoi personale in lei, reducerea e de 0,45 puncte din marja de dobanda, iar in cazul creditelor in euro, dobanda scade cu 0,39 puncte. In cazul creditelor imobiliare in lei si euro, banca aplica o reducere de dobanda de doar 0,3 puncte.