Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie
Noutati si promotii

Am lansat aplicatia pentru mobile - VreauATM

Afla mai multe

Cum cumparam in rate fara dobanda

Optiunea de plata in rate fixe fara dobanda este disponibila in orice moment pe majoritatea cardurilor de credit, iar utilizatorul o poate activa la casele de marcat ale magazinelor, atunci cand efectueaza plata cumparaturilor, fara a mai astepta aprobarea bancii. Mai exact, utilizatorul cardului va informa persoana aflata la casa de marcat a magazinului ca doreste sa plateasca respectivul produs in rate fara dobanda, optiunea urmand a fi confirmata pe chitanta eliberata de la POS. Exista insa unele carduri de credit la care activarea planului de rate cu dobanda zero se face sunand la call center, dupa efectuarea platii in magazin.

Ulterior, in extrasul de cont lunar aferent cardului de credit, va aparea distinct valoarea ratei ce trebuie achitata in cadrul respectivului program, alaturi de obisnuita suma minima lunara de plata.

Rata se calculeaza impartind valoarea produsului achizitionat la numarul de rate lunare aferent programului. De exemplu, in cazul cumpararii unei vacante in valoare de 1.000 de lei in cadrul unui program de 10 rate fara dobanda, rata lunara va fi de 100 de lei.


ATENTIE! Pentru a beneficia de dobanda 0 in cadrul unui program de rate, trebuie achitata integral, pana la data scadenta, valoarea ratei lunare, sau “soldul” lunar, in jargonul financiar, si nu suma minima de rambursat. In cazul in care se achita doar suma minima, vom plati dobanda aferenta unui card de credit. Iar daca nu se achita nici suma minima, ni se aplica o dobanda penalizatoare destul de usturatoare, ce poate depasi 50% din restanta.


Mai trebuie sa fim atenti si la faptul ca planul de rate fara dobanda este valabil, la unele carduri de credit, doar pentru cumparaturile de o anumita valoare, de exemplu de minim 1.000 de lei sau se poate activa doar o data sau de doua ori pe an.

De unde cumparam in rate fara dobanda


Electronice

Sa luam acum niste exemple concrete. Si sa incepem cu aparatura electronica de care am avea nevoie in vacanta, in special aparate foto sau video. Cele mai importante magazine, precum Altex, Media Galaxy, Flanco, Domo, Emag, au incheiat intelegeri cu diverse banci emitente de carduri de credit pentru plata produselor electronice in mai multe rate, fara dobanda.


Astfel, utilizatorii cardurilor BCR pot cumpara de la magazinele Altex si MediaGalaxy produse in 4, 12, 20 sau 24 de rate fara dobanda, in functie de produsele si de promotiile existente. Si utilizatorii cardurilor de credit Raiffeisen Bank pot achita cumparaturile din aceste magazine in 3,4,5,9,10, 12 sau 15 rate. La acelasi magazin se poate plati si cu cardurile de credit Garanti Bank, in 4, 12 sau 20 rate fara dobanda. Exista si promotii valabile pentru cardurile Card Avantaj emise de Credit Europe Bank, precum si pentru cele emise de Bancpost, Banca Transilvania, Euroline sau BRD Finance, ce permit plata cumparaturilor in 12 rate fara dobanda.


La Domo se poate plati cu cardurile BCR fie in varianta planului de 6 pana la 12 rate, fie in 18 rate, tot in functie de anumite produse si cu conditia ca valoarea minima a cumparaturilor sa fie de 100 de lei. Cu cardurile Raiffeisen se poate achita intre 3 si 12 rate fara dobanda iar cu cardurile Bancii Transilvania in 12 rate.

La Flanco, se poate opta intre varianta de 2-12 rate sau cea de 15 rate cu cardurile BCR sau intre 3 si 12 rate cu cardurile de credit Raiffeisen.


Si cumparaturile la magazinele exclusiv online de electronice se pot achita in rate fara dobanda cu cadul de credit. De exemplu, la eMAG.ro sau F64.ro exista o promotie cu un plan de 3-12 rate in cazul cardurilor de credit Raiffeisen sau Banca Transilvania. La eMAG se poate plati si cu cardurile de credit Bonus Card emise de Credit Europe Bank in 3,8 si 10 rate sau cu cardurile Garanti Bank in 3 sau 6 rate fara dobanda.

Haine si pantofi


La magazinele Steilman, de exemplu, utilizatorii cardurilor BCR pot cumpara haine pe care sa le plateasca cu cardul printr-un program de 2-6 rate fara dobanda. Numarul ratelor poate creste si la 12 in cazul altor magazine de imbracaminte, precum Level Invest din Bucuresti. La magazinele Leonardo, se pot cumpara pantofi in 2-4 rate cu cardurile BCR sau 3,4,5 rate cu cardurile Raiffeisen. Si la magazinele Benvenuti sau Musette exista optiunea de achitare in 3,4 sau 5 rate cu cardurile Raiffeisen.

Agentii de turism

Daca doriti sa va cumparati bilete de avion, sa rezervati o camera de hotel sau sa cumparati un sejur pentru vacanta, pe care sa le platiti cu cardul de credit in mai multe rate, fara dobanda, puteti alege mai multe optiuni.


La agentia Perfect Tour de exemplu, contravaloarea serviciilor se pot achita in programe de 2-12 rate cu cardurile BCR sau Raiffeisen Bank. La Eximtur optiunea de rate fara dobanda este valabila in 10 rate fara dobanda cu cardurile Bancii Transilvania, iar la Happy Tour si La Piovra Turista se poate plati in 2-12 rate cu cardul BCR iar la Mareea in 3-12 rate cu cardurile Raiffeisen.