Cand se considera a fi dauna totala?

Intrebare adresata de Claudiu G.
Raspuns scris de Dl. Popescu pe 06.06.2016

Cand se considera a fi dauna totala in cazul unui accident auto?

Se considera dauna totala in momentul in care autovehiculul nu mai poate fi reparat in conditiile de securitate specificate de catre producator sau valoarea reparatiilor necesare aducerii autovehiculului la starea initiala, este mai mare decat suma asigurata in contract.

Evaluarea se face de catre un service agregat si autorizat, iar in urma expertizei tehnice efectuata se pot da 2 raspunsuri:

- epava nu poate fi reparata, acest raspuns este insotit de un memoriu tehnic semnat si stampilat;
- epava poate fi reparata, raspuns insotit de un deviz provizoriu de reparatie, semnat si stampilat,

Majoritatea societatilor de asigurare vor propune o suma pentru epava, aceasta suma variaza intre 15 si 30 % din suma asigurata, insa nu este obligat sa accepti aceaasta oferta, poti valorifica tu epava.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.