Valoarea medie a creditelor de nevoi personale acordate in 2012 a fost de 3500 euro

Scris de VreauCredit.ro pe 14.03.2013 0 Comentarii

Platforma independenta VreauCredit.ro a realizat un studiu pentru anul 2012, avand la baza aproximativ 30.000 de cereri de credite. Cel mai accesat tip de credit in 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 % din total), pe locul doi situandu-se creditul pentru prima casa (13,52%).

Urmatoarele locuri sunt ocupate in ordine de creditul auto(12,15%), refinantare nevoi personale (8,32%) si creditul de nevoi personale cu ipoteca (4,82%). “Comparativ cu anul 2011 numarul de aplicatii pentru creditul prima casa a inregistrat o crestere cu peste 50%, ajungand pe pozitia a doua”, declara Alexandru Popescu, Managing Partner VreauCredit.ro.

Top aplicatii credite 2011

Nevoi personale – 45,39%


Prima casa – 8,85%


Auto – 7,51%


Refinantari nevoi personale – 12,25%


Nevoi personale cu ipoteca – 6,31%


Top aplicatii credite 2012

Nevoi personale – 39,56%


Prima casa – 13,52%


Auto – 12,15%


Refinantari nevoi personale – 8,32%.


Nevoi personale cu ipoteca – 4,82%


In medie aplicantii pentru credite de nevoi personale au solicitat anul trecut sume in jurul valorii de 3.500 de euro.“O scadere relevanta s-a inregistrat pe segmentul refinantarii creditelor de nevoi personale, in 2012 ponderea acestora din total reducandu-se cu 30%”, precizeaza Alexandru Popescu.


Conform datelor din analiza VreauCredit.ro, peste 45 de procente din totalul aplicantilor pentru credite de nevoi personale in 2012 au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Cei mai putini interesati de credite sunt cei sub 20 de ani, dar si cei peste 50 de ani.
“Dupa ce am analizat parametrii furnizati de platforma noastra putem spune ca profilul generic al romanului care a aplicat pentru un credit de nevoi personale are urmatoarea structura: varsta 20-30 de ani, venit mediu 460 euro, suma pentru care a aplicat 3.500 euro”, mentioneaza Alexandru Popescu.

Platforma VreauCredit.ro s-a lansat in aprilie 2006 ca o solutie simpla de consiliere si analiza pentru cei interesati de informatii in vederea aplicarii pentru un credit. Initial VreauCredit.ro a actionat ca un agregator de oferte al bancilor, in timp ajungand sa fie un adevarat consultant pentru aplicanti.
“Portalul se afla in prezent la a treia versiune, pe care am lansat-o la inceputul acestui an. Pe langa informatiile privind ofertele si directionarea aplicatiilor catre banci, prin acest proiect ne asumam si un rol educativ. Astfel, punem la dispozitia celor care ne acceseaza, informatii si ghiduri care explica pe intelesul tuturor structura creditelor, a costurilor reale ale acestora si a elementelor care trebuie luate in calcul atunci cand ne decidem sa accesam un credit si sa incepem o discutie cu o banca”, explica Alexandru Popescu.


In prezent VreauCredit.ro inregistreaza 100.000 utilizatori unici pe luna, cu numar de aproximativ 2.500 de cereri lunare trimise catre banci.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.