Ce poti face cand primesti scrisoare de la compania de colectare creante

Scris de VreauCredit.ro pe 12.02.2013 0 Comentarii

La un moment dat, pentru o perioadă de timp, orice persoană se poate afla într-o situație financiară dificilă și, de cele mai multe ori, nu știe ce anume trebuie să facă.

O scrisoare de la o companie de management al creanțelor reprezintă un moment bun pentru a acționa. Primirea acestei scrisori este cel mai bun semn care îi arată persoanei cu datorii că nu este prea târziu pentru a-şi rezolva problema financiară pe cale amiabilă.

Primul și cel mai important lucru ce trebuie făcut după primirea scrisorii este citirea cu atenție a acesteia. În mod obișnuit, notificarea conține detalii despre suma și valoarea datoriei, data scadentă și contul bancar unde trebuie făcută plata. Scrisoarea mai conține, în cele mai multe cazuri, posibilitățile de plată a datoriei, numărul de telefon și numele persoanei cu care debitorii trebuie să ia legătura pentru a discuta despre problemele pe care le au.

Cel de-al doilea lucru pe care persoana cu datorii trebuie să-l facă este să ia legătura cu compania de colectare creanțe. Astfel, persoana cu datorii poate primi sfaturi importante de la un negociator specializat care are experiența necesară, deoarece a întâlnit numeroase situații similare și va pregăti, astfel, un plan bun de plată a datoriilor în rate lunare. O conversație deschisă, în timpul căreia să se evalueze situația financiară actuală, este punctul de pornire pentru încheierea unui angajament de plată. Debitorii trebuie să contacteze companiei de colectare creanțe și să nu accepte sfatul unor persoane care nu sunt în măsură să le ofere o soluție profesionistă, oricât de bine intenționate ar fi.

Trebuie să ținem minte că fiecare zi cu care amânăm contactarea companiei de management al creanțelor face ca lucrurile să devină mai dificile, iar debitul va crește, prin acumularea zilnică a dobânzilor. În timpul conversației purtate cu negociatorii, persoanele cu datorii pot stabili nu numai plata datoriei în rate convenabile, ci şi suma cea mai potrivită pentru bugetul propriu. La final, trebuie să semnăm un angajament de plată și să începem efectuarea plăților.

Această abordare a ajutat numeroase persoane cu datorii să înțeleagă problema pe care o au, să afle, împreună cu negociatorii companiei, soluția convenabilă de plată a datoriei și să găsească resorturile interioare necesare pentru a depăşi o situație dificilă.

Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.
Credite recomandate
1 / 2
Aplică pentru Creditul Cetelem. Dobândă de la 8,9% si 0 comisioane.

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile
Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari::

Toti termenii
Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot aparea diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.