Comparatie

Credite selectate pentru comparatie:

Mergi la comparatie

Ce este un credit de refinanțare și când e bine să apelezi la unul?

23.12.2022

Ce este un credit de refinanțare și când e bine să apelezi la unul?

Creditul de refinanțare este poate mai puțin cunoscut decât celelalte tipuri de credite. Chiar și așa, este un credit util, în special într-un context economic dificil. Află mai multe despre acesta. 

Un credit de refinanțare reprezintă accesarea unui nou credit în condiții de dobândă actuală, pentru o anumită perioadă de timp, cu scopul plății unui credit existent sau chiar a mai multor credite. Poți combina mai multe produse de creditare accesând unul singur, cel de refinanțare. Produsele de creditare pot include alte credite de nevoi personale sau ipotecare, balanța datorată a cardurilor de credit sau overdraft. Poți consulta oferta de credite de refinanțare pe Vreaucredit.ro.


Ce beneficii oferă accesarea unui credit de refinanțare?

Desigur, există o serie de beneficii care vin odată cu accesarea unui credit de refinanțare, în caz contrar, nu ar fi nimeni motivat să mai treaca prin formalitățile de făcut pentru un credit nou. Astfel, unul dintre avantajele principale oferite de un credit de refinanțare, este cel că îți poți scădea rata, beneficiând de o dobândă mai bună. De exemplu, dacă ai un credit cu dobândă variabilă, iar indicele de referintă pentru creditele consumatorilor este în creștere, poți să accesezi un credit de refinanțare cu dobândă fixă. În accest fel, te poți asigura că vei plăti o rată fixă în perioada următoare.

De asemenea, un alt beneficiu al unui credit de refinanțare este cel că poți accesa o sumă suplimentară de bani, în cadrul aceluiași împrumut. Această facilitate și un motiv pentru care unele persoane apelează la un astfel de


credit, este cel că poți plăti ratele către o singură bancă pentru toate creditele luate până la acel moment.

Mai mult, cumularea mai multor credite poate duce la o scădere semnificativă a ratelor de dobânda. Un aspect foarte import este acela ca dobânda unui credit este invers proporțională cu valoarea acestuia.

Refinanțarea unui credit poate fi o soluție bună și în momentele mai dificile din punct de vedere financiar, atunci când nu mai poți susține o rată lunară. Ai opțiune să iei un credit de refinanțare pe o perioadă mai lungă de timp, lucru care te va ajuta să diminuezi valoarea ratei lunare.

 

De ce trebuie să ții cont înainte de a accesa un credit de refinanțare?

Poți refinanța un credit dupa plata unei rate, adică la cel puțin 30 de zile de la obținerea creditului.

Sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Va trebui să prezinți contractele de creditare sau adresele de refinanțare.

Va trebui să iei în calcul și costurile pe care le implică un astfel de credit. Există costuri de evaluare dosar, administrare lunară sau anuală, de acordare, de rambursare anticipată și altele.

Indiferent dacă este vorba despre un credit nou sau refinanțarea unui credit, se va realiza o analiză financiară a veniturilor tale și, dacă dorești să refinanțezi un credit ipotecar, se va face o nouă evaluare a imobilului adus în garanție.

Pentru accesarea unui credit de refinanțare, va trebui să îndeplinești câteva condiții de eligibilitate:

  • Existența unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioada creditului
  • O vechime în muncă de minim 1 an și vechime la locul actual de muncă între 3 și 6 luni
  • Să nu fi adus modificări neautorizate ale locuinței – dacă este vorba de un credit ipotecar pe care dorești să îl refinanțezi.