Calculator venit necesar

Afla care este venitul necesar pentru suma si perioada dorita.

Suma dorita
  • LEI
  • EUR
Suma

Aceasta valoare reprezinta suma efectiva pe care doriti sa o obtineti prin contractarea acestui credit.

Perioada
Perioada

Va rugam introduceti numarul de luni pentru care doriti obtinerea creditului.

Tip credit
Tip credit

Alte Rate
  • LEI
  • EUR
DAE mediu
%
DAE estimativ

DAE estimativ reprezinta valoarea estimata a dobanzii efective pe care urmeaza sa o platiti in cazul contractarii unui credit bancar. Valoarea de 11% este o medie a valorilor DAE pentru creditele de consum si pentru cele ipotecare. Daca sunteti interesati de un credit de consum va sfatuim sa luati in calcul o valoare DAE apropiata de 14%, iar daca doriti obtinerea unui credit ipotecar/imobiliar, valoarea DAE ar trebui sa fie apropiata de 8%.

Grad maxim de indatorare
%
Grad maxim de indatorare

Gradul maxim de indatorare reprezinta procentul din venitul net lunar care poate fi considerat disponibil pentru ratele unui credit.

Disclaimer

Acest calculator are un rol orientativ. Valoarea Venitului Necesar obtinuta depinde de valoarea DAE si de nivelul maxim de indatorare practicat de catre banci. In mod automat noi furnizam pentru acesti parametrii valori medii. Aceste valori medii pot fi modificate de catre tine cu valori pentru care doresti sa realizezi un asemenea calcul.


Pentru a fi luat in considerare de catre banci, Venitul Necesar trebuie sa fie obtinut prin metode agreeate de banci (salarii, dividende, chirii, pensii etc). Detalii despre tipurile de venituri acceptate de catre banci gasesti in detaliile fiecarui credit. Acestea pot varia in functie de banca sau de tipul creditului.