Vânzări record pentru Hidroelectrica pe OPCOM

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Energia vândută de Hidroelectrica pe bursa administrată de OPCOM a atins prețul record de 239,11 lei/MWh, în cadrul licitațiilor organizate în 6-7 decembrie 2012. Au fost tranzacționate cu succes cinci pachete de energie, reprezentând o cantitate de 153 GWh, compania obținând venituri de 36 milioane de lei.


Cumpărătorii au fost: Electrica Furnizare, GDF Suez și RE Power Generation.După ce EURO INSOL, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a denunțat contractele bilaterale cu traderii, compania a realizat pe piața concurențială venituri cu circa 37 milioane de euro mai mari decât dacă ar fi vândut aceeași cantitate de energie către traderi, cu prețul de 130 lei/MWh.


De la intrarea în insolvență, Hidroelectrica a contractat pe piața concurențială PCCB-OPCOM 40 de pachete de energie, veniturile totale fiind de 379 milioane de lei (circa 84,2 milioane de euro).


“Diferența dintre prețul cu care Hidroelectrica vinde acum energia produsă și prețul din contractele bilaterale care au fost denunțate după intrarea în insolvență, se apropie de 110 lei/MWh și este posibil să crească, având în vedere condițiile hidrologice prognozate pentru anul 2013”, spune Remus Borza, reprezentantul EURO INSOL.


Astfel, tranzacțiile transparente, încheiate la prețurile pe piața concurențială, reduc semnificativ pierderile provocate Hidroelectrica de seceta prelungită, care are ca efect realizarea unei producții de energie de nici 12 TWh în 2012, față de 17,6 TWh, cât este producția dintr-un an mediu hidrologic.


Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articol Vânzări record pentru Hidroelectrica pe OPCOM

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: