Ultrabookurile - atunci c창nd elegant nu e suficient

Publicat de Capital.ro pe 08.12.2012 0 Comentarii

Laptopurile ultraportabile nu au reu셢t s훱 conving훱 prea mul쌻 clien쌻, din cauz훱 c훱 sunt scumpe. 횓ncet, lucrurile se schimb훱 셢, pe l창ng훱 performan쌷 셢 facilit훱쌻 sporite, 챤ncep s훱 scad훱 셢 pre썈rile


Pia쌳 computerelor personale trage tot mai mult c훱tre ultrabookuri. Adic훱 nu doar se 챤nlocuie셳e 짯PC-ul clasic (desktopul) cu laptopul, ci 셢 laptopurile se doresc a fi c창t mai portabile, elegante 셢 u셭r de utilizat oriunde. Tehnologia avanseaz훱 oricum, iar performan쌳 a 챤ncetat s훱 fie disponibil훱 doar prin computere mari 셢 fixe.


Compania care a insistat cel mai mult asupra ultraportabilit훱쌻i 셢 a 셢 reu셢t s훱 o impun훱 este Intel. Ultima genera쌻e de procesoare, Ivy Bridge, este menit훱 s훱 aduc훱 performan쌷 mai bune, inclusiv grafice, cu un consum redus de putere (17 wa쌻 pentru procesorul de 22 de microni).


Dup훱 dou훱 valuri de modele lansate de mai to쌻 produc훱torii, primul fiind produs cu genera쌻a anterioar훱 de procesoare Intel, respectiv Sandy Bridge, au sc훱zut 셢 pre썈rile 셢 ne-am putut face o idee despre ce trebuie s훱 includ훱 un ultrabook pentru a se ridica la nivelul preten쌻ilor. Nu de alta, dar pentru a fi 엞ltrabook nu e suficient s훱 fie sub쌻re 셢 elegant, trebuie s훱 셢 func쌻oneze ca un laptop. 횓n caz contrar, este doar un alt netbook (ultraportabilele de dimensiuni mici, dar cu performan쌷 pe m훱sur훱). Ca idee general훱, cel mai bine ar fi ca ultrabookul s훱 includ훱 un procesor i5 sau mai puternic 셢 s훱 aib훱 m훱car un SSD (solid state drive) de minimum 20 Gb pentru sistemul de operare. Personal, a mai ad훱uga un modem 3G 셢 tastatur훱 iluminat훱.Business la pachet


Evident, cele mai multe ultrabookuri nu 챤ndeplinesc cerin쌷le de mai sus. Iar cele care adun훱 majoritatea condi쌻ilor (sau pe toate) sunt foarte scumpe, de la 5.000 de lei 챤n sus. 횓ns훱 nici acelea nu includ 챤ntotdeauna tastatur훱 iluminat훱 sau modem 3G.


Pare oarecum ciudat s훱 vorbim de modem 3G pentru un laptop, 챤n era wi-fi-ului 셢 a modemurilor oferite gratis de c훱tre operatorii de telefonie mobil훱. Dar s훱 nu uit훱m c훱 principala caracteristic훱 este mobilitatea 셢 este de preferat s훱 avem cartela SIM 챤n computer, nu s훱 st훱m s훱 c훱ut훱m modemul prin geant훱. La fel tastatura iluminat훱, care ar trebui s훱 fie obligatorie pentru ultrabook (ca ESP la autoturisme). 쁦 tot ca preferin쎝 personal훱 a mai ad훱uga c훱 un ultrabook mai mare de 13,3 inchi - hai 14 inchi, nu prea mai este ultrabook. O fi u셭r 셢 la 15,6 sau 17 inchi, dar dimensiunile nu mai sunt de ultraportabil. Ar fi cam penibil s훱 sco쌻 un laptop de 15,6 inchi pe m훱su쌳 de la cafenea.


Printre cei care ofer훱 셢 modemuri 3G se num훱r훱 Fujistu, al훱turi de produc훱tori precum Lenovo sau Acer. Am a셳eptat cu real interes modelele de ultrabook de la Fujitsu, ap훱rute destul de t창rziu fa쎝 de ale celorlal쌻 produc훱tori. 쁦 era interesant cu ce va veni pentru a convinge clien쌻i, 챤n prioncipal pe cei de business.


Lifebook UH572, cu diagonal훱 de 13,3 inchi, este disponibil 챤n dou훱 culori, ro셵 sau gri. Modelul testat a fost cel mai ieftin (circa 3.800 - 3.900 lei), cu procesor i5 Ivy Bridge, un HDD de 500 GB 셢 un SSD de 32 GB. Materialele utilizate (carcas훱 din magneziu) sunt de top, iar designul de business, elegant. Performan쌷le modelului testat nu sunt extraordinare, dar acoper훱 cam tot ce ai nevoie de la un ultrabook, inclusiv filme 챤n HD sau jocuri la o rezolu쌻e grafic훱 redus훱. 쁦 include un modem 3G (un modul UMTS de la Sierra). Din p훱cate, UH572, pe l창ng훱 c훱 nu dispune de tastaur훱 iluminat훱, acesata este 챤nghesuit훱 셢 dificil de utilizat. Minusuri la care se adaug훱 셢 luminozitatea redus훱 a ecranului anti-glare 셢 sunetul de slab훱 calitate.17%este estimarea pentru cota de pia쎝 a ultrabookurilor pentru finele lui 2013, mult sub a셳ept훱rile ini쌻ale ale produc훱torilor


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: