Surpriză: angajații români își schimbă jobul ca-n vremurile bune

Publicat de Capital.ro pe 06.12.2012 0 Comentarii

Cele mai multe reduceri de personal, dar și de plecări voluntare, s-au înregistrat în departamentele de marketing, vânzări și operațiuni.


Per total, fluctuația de personal la nivelul întregii piețe a muncii este de 12% - foarte ridicat, ținând cont de actualele condiții economice. Pentru comparație, în anii 2007-2008, considerați de boom economic, fluctuația se apropia de o cincime din totalul forței de muncă. În anii imediat următori, procentul a scăzut semnificativ, stabilizându-se, în intervalul 2009-2010, în jurul cifrei de 4%.Potrivit studiului „Workforce Metrics”, realizat la nivel internațional de compania de consultanță Mercer, 33% din persoanele care își schimbă locul de muncă pleacă din proprie inițiativă, căutând o slujbă mai bine plătită, iar 17% sunt concediați.La nivel de management, 7% din persoanele cu funcții de conducere au decis să accepte o ofertă din afara companiei, în timp ce o pondere mai mică, de doar 3%, au fost disponibilizați.


Companiile participante la ediția din acest an a studiului sunt multinationale, din peste 10 industrii, analiza având în vedere un număr de peste 50.000 de angajati, din peste 400 de posturi din toate departamentele.


Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: