Speculaţii pe bani publici la nivel înalt în Austria: O funcţionară a pierdut 340 mil. euro

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

O funcţionară de rang înalt din Departamentul de Finanţe al landului Salzburg (centrul Austriei) a provocat acestei regiuni pierderi evaluate la 340 milioane de euro de pe urma speculaţiilor cu produse financiare riscante făcute în numele landului, a anunţat joi ministrul de finanţe al landului Salzburg, David Brenner, transmite AFP, potrivit Agerpres.


Femeia a fost concediată, iar biroul ei a fost sigilat. Potrivit primelor rezultate ale unei anchete, estimarea unor pierderi de 340 milioane de euro pare complet realistă, a adăugat David Brenner. Directorul Departamentului de Finanţe al landului Salzburg, Eduard Paulus, a precizat că funcţionara avea împuternicirea de a realiza investiţii riscante, dar că a depăşit volumul autorizat. În plus, funcţionara a falsificat mai multe semnături şi protocoale care i-au permis să acţioneze în secret mai mulţi ani.


'Ideea este ca banii contribuabililor investiţi prudent ar trebui să genereze câştiguri în următorii ani', a spus Brenner. Acesta a adăugat că funcţionara nu s-a îmbogăţit personal de pe urma tranzacţiilor. Începând din anul 2003 funcţionara putea încheia independent tranzacţii cu instrumente derivate în numele landului. În anii 2006 şi 2007, operaţiunile sale s-au soldat cu pierderi însă funcţionara a reuşit să le ascundă prin manipularea situaţiilor contabile. 'Încrederea în securitatea şi fiabilitatea investiţiilor financiare ale landului Salzburg au fost grav afectate', a declarat vicepreşedintele regiunii Wilfried Haslauer, care a cerut un control mai riguros asupra investiţiilor financiare ale landului.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: