Solutia gasita de romani pentru a scapa de datorii - planificarea mai buna a cheltuielilor si economiilor

Publicat de VreauCredit.ro pe 14.11.2012 0 Comentarii

Pentru a scăpa de datoriile pe care le au în prezent, cei mai mulți dintre români - peste 42% - cred că soluția cea mai bună este o planificarea mai atentă a cheltuielilor, în timp ce 34% consideră că

Acestea sunt concluziile unui sondaj online comandat de KRUK International, companie de top în industria de colectare a creanțelor. Sondajul iVox a fost efectuat în perioada 6-12 noiembrie 2012, pe un număr de 5.681 de respondenți din întreaga țară, ca preambul la Ziua fără Datorii, sărbătorită pe 17 noiembrie.

Jumătate dintre respondenții care au participat la sondaj cred că ratele către bancă ar trebui să aibă întâietate la returnare, pentru a elimina riscul de a fi înregistrați în baza de date a unui birou de credit. Pe lista priorităților sunt apoi ierarhizate chiria sau rata la casă (45%) și datoriile la utilități sau abonamentele telefonice (44%).

Datoriile cel mai greu de returnat sunt, pentru o treime dintre participanții la sondaj, cele luate de la bancă pentru credite de consum, în perioada în care aveau un venit mai mare. Acestea sunt urmate de ratele ipotecare (22%) și de cheltuielile cu facturile la utilități și telefonie (18%).

Un român din trei recunoaște că bugetul personal s-a înrăutățit anul acesta, deoarece a avut mari întârzieri la plata datoriilor. Peste un sfert dintre cei chestionați își doresc ca în 2013 să-și planifice mai bine veniturile și cheltuielile, iar unul din zece vrea să scape de datorii până la sfârșitul acestui an, mai arată cercetarea.

Pentru a-și acoperi datoriile, cele mai multe persoane din eșantion (33,5%) au declarat că ar fi dispuse să renunțe mai degrabă la cheltuielile dedicate plăcerilor personale. În topul “sacrificiilor” se află și diverse cheltuieli precum cadouri, vacanțe, excursii de weekend : 27% susțin că le-ar tăia de pe listă. La cheltuielile cu țigările, băutura sau dulciurile ar renunța unul din cinci români, în timp ce doar unul din zece ar “sacrifica” mașina.

Initiativa Grupului KRUK, Ziua fără Datorii este sărbătorită și la nivel internațional, nu doar în România, ci și în Polonia, din anul 2009, și în Cehia, cu începere din acest an.

Menirea Zilei fără Datorii este de a le reaminti tuturor de obligațiile financiare. Chiar și cele mai mici sume împrumutate de la familie sau de la prieteni sunt bani pe care ar trebui să îi înapoiezi.Ziua fără Datorii are scopul să îi îndemne să ia legătura cu creditorul, de exemplu cu banca sau cu compania de colectare a creanțelor, și să stabilească o modalitate de plată a datoriilor. Este o zi care le amintește oamenilor să se concentreze asupra situației financiare și îi îndeamnă să-și abordeze responsibilitățile în mod diferit.

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: