Sapte banci acuzate de manipularea cursului de schimb valutar

Publicat de VreauCredit.ro pe 10.05.2019 0 Comentarii

Comisia Europeana acuza sapte banci de manipularea cursului de schimb valutar - au declarat surse pentru Reuters

Bancile care urmeaza sa fie amendate de Comisia Europeana sunt Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS şi o mică bancă din Japonia

Reprezentantii Executivului comunitar si ai bancilor nu au comentat informatia.

Banca elvetiana Credit Suisse, care anterior anuntase ca nu a gasit dovezi ca ar fi incalcat reglementarile, va contesta in instanta acuzatiile.

Ancheta Comisiei Europene este o noua lovitura pentru bancile globale, care au platit deja amenzi in valoare de miliarde de euro pentru practicile lor incorecte dupa criza financiara mondiala. Companiile care incalca reglementarile UE pot primi o amenda de pana la 10% din cifra lor globala de afaceri.

Ancheta privind practicile incorecte ale celor şapte bănci a durat sase ani, sustin sursele. Acestea adauga ca este posibil ca deciziile sa fie anuntate mai degraba pe parcursul urmatoarelor saptamani.

Si In SUA Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland si UBS au fost amendate cu peste 2,8 miliarde de dolari.

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.