Sanctiunile - noile riscuri pentru bancile din Europa de Est

Publicat de VreauCredit.ro pe 13.11.2018 0 Comentarii

O provocare majora pentru bancile din Europa de Est este anul urmator, evitarea sanctiunii.

Scandalurile legate de spalarea de bani sunt depasite, insa efectele tensiunilor politice vor fi mari provocaril pentru banci.
"Vedem in fiecare luna ca sunt fie sanctiuni din partea Uniunii Europene fie sanctiuni americane indreptate spre Rusia sau alte tari. Problema exista deja dar in cursul anului urmator sunt sigur ca aceasta problema se va agrava", a spus Peters Putnins.

Letonia a fost zguduita in acest an de inchiderea uneia dintre cele mai mari trei banci ale tarii, dupa ce Trezoreria americana a acuzat-o de spalare de bani, iar guvernatorul Bancii Nationale a fost acuzat de luare de mita.
In prezent, Letonia isi preseaza bancile sa respecte un set din ce in ce mai complex de sanctiuni internationale, a declarat presedintele Comisiei pentru piete financiare si de capital (CPFC) din Letonia, Peters Putnins. Potrivit lui Putnins, aceste eforturi se vor dovedi decisive in mentinerea accesului Letoniei pe pietele financiare globale.

Tot Letonia, a interzis companiile paravan fara afaceri concrete, a inasprit reglementarile si amenzile pentru a-si restructura sectorul financiar. Efectele acestor masuri au fost dramatice. Depozitele detinute de straini au scazut cu aproape 75% in ultimii doi ani in timp ce platile in dolari ale clientilor straini au scazut cu aproape 95%. In plus, autoritatile de la Riga vor ordona bancilor mai mici sa puna deoparte mai mult capital pentru riscurile legate cu spalarea de bani iar Putnins a sugerat ca o astfel de masura ar putea fi adoptata la nivelul zonei euro.

Numarul de sanctiuni este in crestere in Letonia, dar si in tarile care au granita cu Rusia, iar noi restrictii ar putea fi introduse pentru a contracara fluxurile de capitaluri rusesti care merg spre tarile din UE si NATO.

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: