S-au luat măsurile necesare pentru împiedicarea turismului electoral la secțiile de votare din străinătate

Publicat de Capital.ro pe 08.12.2012 0 Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe a luat măsurile legale organizatorice pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate, în conformitate cu standardele democratice consacrate în materie electorală, după cum se arată într-un comunicat al insitituției. Cetăţenii români cu drept de vot, din străinătate, sunt aşteptaţi la urne, la secţiile de votare comunicate anterior şi indicate pe site-ul MAE.


„După cum am solicitat în intervenţiile anterioare, reiterez, cu fermitate apelul adresat membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României de a nu se angaja, sub nicio formă, în activităţi ce exced competenţelor pe care le au şi de a avea o conduită echidistantă, specifică Ministerului Afacerilor Externe.Totodată, fac un apel la cetăţenii români care vor vota în străinătate, să îşi exercite acest drept cu bună credinţă şi strict în limitele legii.


Ţin să precizez că autorităţile române au întreprins demersurile necesare în vederea prevenirii şi combaterii fraudelor electorale, inclusiv a turismului electoral, luând mai multe măsuri, cum ar fi verificarea bazelor de date conţinând datele de intrare-ieşire în ţară la frontiere cu statele unde acest lucru este obligatoriu conform standardelor Schengen”, a declarat ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean.


În vederea unei informări corecte şi operative cu privire la procedura electorală, Ministerul Afacerilor Externe a creat pe site-urile instituţiei, ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare o secţiune dedicată alegerilor parlamentare 2012.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: