Reclamații în masă pe polițele RCA? CSA a primit petiții doar pentru 0,11% din total contracte

Publicat de Capital.ro pe 04.12.2012 0 Comentarii

În primele nouă luni din acest an, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a înregistrat 8.520 de petiții transmise de asigurați/păgubiți. Din acest număr, 5.421 de petiții se referă la asigurările obligatorii RCA și reprezintă 0,11% din volumul total al contractelor RCA încheiate în această perioadă, anunță CSA. Vezi care sunt cele mai frecvente reclamații.


Din analiza petițiilor înregistrate se constată că aspectul cel mai frecvent reclamat este neplata despăgubirilor solicitate, respectiv recalcularea valorii despăgubirilor, a valorii de răscumpărare pentru asigurările de viață. De asemenea, s-au constatat probleme de comunicare între asigurați/păgubiți și reprezentanții societăților de asigurare.Repartizarea petițiilor pe clase de asigurare


Din raportul CSA reiese că cea mai mare pondere o dețin petițiile pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA și carte verde), cu 63,63 % din total sau 5.421 petiții, numărul acestora fiind în creștere cu peste 41% față de primele nouă luni din 2011.


Pe partea asigurărilor facultative Casco s-au înregistrat 1.800 reclamații, reprezentând 21,13% din total, numărul acestora crescând de peste două ori (cu 115,6%) față de perioada similară din 2011.


Pe segmetul asigurărilor de viață, CSA a primit 208 petiții, reprezentând 2,44% din total, de asemenea în creștere față de anul trecut, cu 18,2%.Cum s-au rezolvat petițiile


Potrivit CSA, din totalul celor 8.520 de petiții înregistrate în primele nouă luni, până la data de 6 noiembrie 4.974 petiții (53,4% din total) au fost finalizate în favoarea petenților, iar dintre acestea 3.510 au fost finalizate prin plata despăgubirilor solicitate.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: