Qatar Airways şi Korean Air interesate de preluarea companiei aeriene cehe CSA

Publicat de Capital.ro pe 05.12.2012 0 Comentarii

Guvernul ceh va lua o decizie cu privire la privatizarea companiei aeriene naţionale Czech Airilines (CSA) în primăvara anului următor, după ce va analiza posibilele oferte venite de la companiile Qatar Airways şi Korean Air.


Premierul ceh Petr Necas a confirmat miercuri că Qatar Airways şi Korean Air sunt interesate de preluarea CSA. "Se poartă discuţii şi dacă aceste discuţii vor avea succes, atunci guvernul ar putea lua o decizie de privatizare în lunile aprilie sau mai", a declarat Petr Necas.La rândul său, ministrul ceh de finanţe, Miroslav Kalousek, a declarat că ofertele preliminare sunt aşteptate până la finele lunii ianuarie iar ofertele definitive, care să includă şi preţul, ar trebui depuse până la finele lunii februarie 2013.În luna noiembrie, autorităţile de la Praga au invitat cele mai mari 50 de companii aeriene din lume să-şi exprime interesul faţă de privatizarea companiei aeriene cehe CSA. Guvernul ceh ar prefera ca Czech Airilines să fie preluată de un partener strategic din sectorul aerian mai degrabă decât de un investitor financiar.


Guvernul ceh a mai încercat odată să privatizeze CSA în anul 2009, însă tranzacţia a eşuat după ce singura ofertă primită a fost considerată prea mică. Premierul Necas a declarat că guvernul său este gata să ia o decizie similară dacă nu va primi o ofertă convenabilă.CSA este deţinută de holdingul de stat Cesky Aeroholding, care deţine şi Aeroportul Internaţional din Praga. În 2011, CSA a înregistrat pierderi de 241 milioane coroane (9,5 milioane euro).


Sursa: Agerpres


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: