Programul Prima Casa 2019 a fost lansat

Publicat de VreauCredit.ro pe 04.03.2019 0 Comentarii

Programul Prima Casa 2019 a fost lansat oficial pe 1 Martie 2019.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anuntat lansarea Programului Prima Casa 2019, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finantelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei, din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru anul 2019, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. Potrivit reprezentantilor Fondului, suma este mai mica deoarece prima banca care va ramane fara plafon ar urma sa primeasca cele 13 milioane lei.

Programul Prima Casa 2019 va fi derulat prin intermediul a 15 banci finantatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romanească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Potivit comunicatului, programul Prima Casa 2019 beneficiaza de aceleasi conditii de acordare a garantiei statului roman pentru finantarile aprobate de bancile participante.

"Pana la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare pentru achizitionarea sau constructia de locuinte pe intreg teritoriul Romaniei. Suntem pregatiti de lansarea etapei corespunzatoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operationale imbunatatite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situeaza in tendintele actuale din sectorul financiar”, a declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.

Cum poti obtine un credit Prima Casa

- Cei care doresc un credit Prima Casa trebuie sa faca dovada ca nu detin in prezent o proprietate sau o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane in suprafata utila mai mare de 50 mp, cu exceptia cotelor parti de locuinta dobandite prin mostenire.

- Achizitioneaza o locuinta finalizata sau in diferite stadii de finalizare, inclusiv locuinte construite prin programele derulate de Agentia Nationala a Locuintelor (ANL)

- Construiesc de la zero o locuinta individuala sau in asociere cu alti 6 beneficiari, cu conditia sa aiba in posesie terenul aferent si autorizatia de constructie.
- Au avansul minim necesar achizitionarii/construirii casei - Pentru locuintele finalizate si cele nefinalizate (aflate in diverse faze de executie), avansul minim este stabilit prin lege la 5% din pretul de achizitie, daca pretul locuintei este mai mic de 60.000 euro.

- Se obliga sa constituie un depozit colateral egal cu dobanda datorata pe o perioada de 3 luni;

- Se obliga sa nu instrăineze locuinta achizitionata timp de 5 ani de la data dobandirii;

- Asigura locuinta impotriva tuturor riscurilor si cesioneaza drepturile de despagubire in favoarea statului roman.

Cei care doresc să acceseze Programul Prima Casă trebuie realizeze o aplicatie online. Aceasta va fi trimisa catre banca, de unde veti fi contactat de reprezentantii bancii.

Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articol Programul Prima Casa 2019 a fost lansat

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: