Premieră: Românii au dat „like” pe Facebook la BVB

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Acţiunile celei mai mari reţele de socializare din lume au debutat azi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), primii investitori români având ocazia să dea „like” pe Facebook. Prima tranzacţie s-a perfectat la preţul de 93 lei, cu 2,56% mai sus decât referinţa (preţul de închidere de ieri d epe Wall Street, în echivalent lei).


Cel mai mare preţ la care s-au tranzacţionat titlurile Facebook a fost de 96,5 lei, iar cel mai mic a fost chiar preţul de deschidere, de 93 lei.


În total s-au perfectat cinci tranzacţii, cu 54 de acţiuni Facebook, în valoare totală de 5.187 lei, la un preţ mediu de 96,05 lei.


Acţiunile Facebook sunt tranzacţionate pe sistemul alternativ al BVB - ATS, iar casa de brokeraj Tradeville oferă permanent cotaţii în lei astfel încât oricine doreşte să cumpere sau să vândă aceste acţiuni să îşi găsească contraparte.A 26-a companie internaţională pe care Tradeville o aduce la BVB, Facebook, reprezintă cea mai mare reţea de socializare din lume şi a depăşit în acest an un miliard de utilizatori. În trimestrul III, Facebook a raportat venituri în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, un prim pas încurajator în direcţia monetizării (transformării în venituri) a popularităţii de care se bucură în rândul utilizatorilor din întreaga lume, a declarat vineri la deschiderea tranzacţiilor cu acţiuni Facebook la BVB preşedintele casei de brokeraj Tradeville, Mihaela Bîciu, potrivit Agerpres.Ea a afirmat că după lansarea tranzacţiilor cu acţiuni Facebook, volumul estimat de tranzacţionare cu acţiuni internaţionale la BVB va atinge în următoarele luni 100.000 euro.În prezent tranzacţiile zilnice medii cu acţiuni internaţionale se cifrează la circa 40.000 euro pe sesiunea de joi au fost de 65.000 euro.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: