Polonezii vor călători în SUA fără viză. Românii mai au de aşteptat

Publicat de Capital.ro pe 27.10.2011 0 Comentarii

Oficiali ai administraţiei SUA s-au angajat să facă lobby puternic pentru ca Polonia să intre, până la finele lui 2012, în programul Visa Waiver (VWP), de exceptare de la obligativitatea vizelor. Potr

Includerea în programul VWP ar însemna că cetăţenii respectivelor state ar obţine dreptul de a călători în SUA fără viză, pentru o perioadă de cel mult de 90 de zile.

Adjunctul secretarului de stat Thomas Nides a declarat că atât Casa Alba cât şi Departamentul de Stat lucrează pentru a determina Congresul să aprobe proiectul de lege necesar, ''JOLT Act'' şi că „există opoziţie foarte puţină faţă de acest demers”, atât din partea democraţilor cât şi a republicanilor, informează Agerpres.
''JOLT Act'' ar trebui să facă mai uşoară intrarea ţărilor în VWP, permiţându-le să fie incluse odată ce rata de respingere a vizelor pentru cetăţenii lor este de sub 10%, cu condiţia ca aceasta să se menţină la sub 3%.

Când a fost întrebat despre Bulgaria, Cipru şi România, el a spus că „în acest moment nu există niciun plan”' pentru a le adăuga programului, fie din cauza ratelor înalte de respingere a vizelor pentru cetăţenii lor, fie pentru că nu au finalizat încă acordurile necesare de împărtăşire a datelor.
Etichete:

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.