Numarul restantierilor la credite este in crestere

Publicat de VreauCredit.ro pe 09.11.2018 0 Comentarii

Numarul restantierilor la credite a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii 2 ani si jumatate, conform datelor din Centrala Riscului de Credit.

In septembrie au fost inregistrati 189.093 de restantieri, cu peste 10.000 mai multi decat cei 178.881 din august si 169.661 cati erau la finalul anului trecut. Asadar, numarul restantierilor a crescut cu aproape 20.000 in acest an.

In martie 2016 a fost inregistrat un numar mai ridicat de restantieri, de 192.160 de persoane fizice si firme cu credite la banci.

Daca la inceputul anului 2017 se inregistra cel mai scazut nivel al restantierilor, din ultimii 10 ani, in 2018 tendinta a fost de crestere.
Recordul numarului de restantieri a fost atins in aprilie 2012, si anume 246.898, cu aproape 58.000 mai multi decat in prezent.

Restantele de peste 30 de zile, monitorizate de Biroul de Credit, au crescut in luna septembrie cu doar 1208 la 698.521 de restantieri.

Cresterea numarului de restantieri are loc in paralel cu avansul consistent al numarului de debitori. In 2018 numarul debitorilor a crescut cu 102.232, in timp ce numarul restantierilor a crescut cu 20000.

Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articol Numarul restantierilor la credite este in crestere

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.