Ministerul agriculturii a demarat plățile pentru subvențiile pe suprafață

Publicat de Capital.ro pe 04.12.2012 0 Comentarii

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, începând cu data de 3 decembrie 2012, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat plățile pentru subvențiile pe suprafață prevăzute în schema de plată naţională directă complementară. Este vorba de o subvenție de 35 de euro/ha, suma totală alocată în acest scop de la bugetul statului fiind de circa 222 de milioane de euro.


„Anul acesta am respectat priorităţile fermierilor şi mai ales calendarul de măsuri pe care ne-am angajat că le luăm în această perioadă. Am făcut toate eforturile pentru a creşte plăţile către fermieri pentru a compensa, în măsura în care se poate, un an agricol greu. De aceea de la 1 noiembrie am început plăţile de minimis, ca o lună mai târziu să începem şi plăţile finale. În plus, am luat decizia de a plăti 50% din avans de la 16 octombrie, acum plătindu-se diferenţa. Îmi doresc ca efortul bugetar făcut în acest an să se reflecte în rezultatele producătorilor români şi ca aceştia să fie în măsură să reia ciclul producţiei. Astfel putem spera că anul 2013 va fi un an agricol mai bun”, a precizat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.


Potrivit precizărilor APIA, plăţile se efectuează în lei, la cursul de schimb stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 28 septembrie 2012 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 29 septembrie 2012, respectiv 4,5383 lei pentru un euro. În perioada 16 octombrie - 17 noiembrie 2012, APIA a efectuat plăţi în valoare totală de 503,59 milioane euro, pentru 1.054.553 fermieri, reprezentând avansul de 53,88 euro/ha (244.52 RON/ha), pentru cererile depuse în Campania de acordare a sprijinului pe unitate de suprafaţă 2012. Pentru anul 2012, cuantumul alocat Schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) este de 119,66 euro/ha, iar cuantumul alocat schemei de plată PNDC1 este de 35 euro/ha.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: