Marfin Bank devine Vista Bank si anunta planuri ambitioase

Publicat de VreauCredit.ro pe 20.05.2019 0 Comentarii

​​Marfin Bank isi schimba numele incepand de maine (marti) si devine Vista Bank.

Banca, jucatoare de talie mica din sistemul bancar, doreste ca in cel mult un an si jumatate sa urce de la actuala cota de piata de 0.5% la 1%, atragand clienti persoane fizice dar si mici companii. Bancherii de la noua Vista Bank se adreseaza romanilor care au venituri sub 5000 de lei lunar si dupa firme cu vanzari de pana la 50 de milioane de euro anual.

Cu o retea de 30 de sucursale in Romania, dintre care 9 in Bucuresti si 21 in alte orase, strategia bancii vizeaza deschiderea mai multor sucursale in orase-cheie, asa cum este Bucurestiul, in conformitate cu modelul de business si segmentele adresate. Conform noii strategii, banca foloseste un model in care fiecare client are propriul sau manager de servicii financiare si primeste solutii personalizate, ceea ce inseamna un proiect extrem de ambitios, daca ne gandim la numarul de locuitori care ar reveni unei agentii bancare.

Marfin Bank s-a facut remarcata si prin refuzul de a credita in franci elvetieni, desi centrala din Cipru o ceruse inainte de izbucnirea crizei. ”Am preferat sa pierdem cota de piata si sa ramanem la 0.5%, decat sa vindem credite in CHF”, spune Cornel Stanescu, numarul doi al Vista Bank.

Vista Bank Romania se situeaza pe locul 22 din cele 35 de banci din Romania in functie de valoarea activelor, iar obiectivul pe termen scurt este dublarea cotei de piata pana la 1% si crearea unui model de afaceri profitabil si durabil pentru a putea participa la viitoarea consolidare a pietei.

Credite recomandate
1 / 2

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.