Majorarea taxelor și impozitelor va duce la falimentul companiilor din turism, avertizeză jucătorii din industrie

Publicat de Capital.ro pe 13.12.2012 0 Comentarii

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) speră că noul Guvern va avea o altă abordare sub conducerea primului ministru Victor Ponta, așteptând o stabilitate atât economică cât și legislativă, deoarece mediul privat se află într-un moment critic.


Potrivit unui comunicat de presă al FPTR, creșterea taxelor și impozitelor locale cu 16%, măsură luată de consiliile locale și judetene nu ar trebui să fie aprobată de noul Guvern, mai ales în momentul de față. ”Estimam că circa 20% din companiile din turism ar putea intra în insolvență  în primul trimestru din anul viitor dacă se măresc taxele și impozitele locale”, avertizează federația.


Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) atrage atenția autorităților publice că mediul privat este sătul de politica economică de până acum care nu a susținut dezideratele mediului privat, mai exact atragerea investițiilor, în special, în infrastructură și susținerea mediului de afaceri prin stabilitate și predictibilitate fiscală, respectiv încurajarea capitalului autohton. ”Ne dorim pe viitor ca noile politici fiscale să se transforme într-unele constructive nu represive, altfel riscăm să trăim o adevarată criză care va distruge economia națională”, se mai arată în comunicatul FPTR.


În prezent, taxele locale ajung până la 5% din cheltuielile firmelor de turism, depășind uneori marja de profit. FPTR nu susține creșterea acestor taxe cu 16% și consideră că este o măsură total nepotrivită în momentul de fața, deorece firmele nu mai pot suporta creștera taxelor sau introducerea altora noi.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: