Il Passo deschide primul outlet din Bucureşti

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Retailerul de încălţăminte Il Passo deschide, pe 8 decembrie, în Fashion House Militari, primului magazin de tip outlet din rețea.


Noul outlet Il Passo va ocupa o suprafață de 130 mp și va avea în ofertă peste 2.000 de modele de încălțăminte și accesorii pentru femei și bărbați, ce fac parte din colecţiile anterioare ale brandului. Toate vor fi comercializate la preţuri reduse până la 70%. În plus, retailerul a pregătit o ofertă pentru deschidere care constă într-o extra reducere de 50% la al doilea produs cumpărat.


„Deschiderea unui outlet în Bucureşti este un pas natural în evoluţia brandului”, spune Petru Chiriac, coproprietarul firmei Pestos, care deţine Il Passo.


Il Passo operează 11 magazine (Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Craiova şi Timişoara). Reţeaua de distribuţie este completată de magazinul online lansat în 2011.


Startul în afaceri al lui Petru Chiriac (39 de ani) a avut loc în 1999, când a deschis primul magazin Il Passo, într-un cartier rezidenţial din Iaşi. “Am luat o bucată dintr-o alimentară de 60 mp şi pur şi simplu am făcut un magazin de pantofi acolo. 80% din marfă am cumpărat-o de la Carmens“, povestea el într-o discuție anterioară. Capitalul de pornire a afacerii a fost de 15.000 euro.


În 2001, odată cu deschiderea celui de-al doilea Il Passo, la Constanţa, intră în acţionariat şi Corina Gheorghiţă, care deţine 40% din firmă. Un an mai târziu, retailerul ieşean îşi face intrarea şi pe piaţa din Capitală. Azi, jumătate din magazinele Il Passo sunt în Bucureşti.


Comerţul cu pantofi i-a adus retailerului ieşean, în 2011, afaceri de peste 6 milioane de euro. Compania, care lucrează cu peste 40 de furnizori, importă peste 60% din marfă din Italia, restul vine din Asia, Brazilia, România sau Bulgaria. Il Passo vinde, anual,  peste 80.000 de perechi de pantofi ăi este distribuitor oficial al altor 50 de branduri internaţionale.


Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articol Il Passo deschide primul outlet din Bucureşti

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: