HSBC va plăti o amendă de 1,92 miliarde dolari pentru a evita o anchetă privind spălarea de bani

Publicat de Capital.ro pe 11.12.2012 0 Comentarii

Britancii de la HSBC au anunţat marţi că au ajuns la o înţelegere cu autorităţile din SUA în legătură cu o investigaţie privind spălarea de bani, astfel că vor plăti 1,92 miliarde dolari pentru a pune capăt cercetării penale, scrie Market Watch.


Banca este acuzată de complicitate la spălare de bani aparţinând unor carteluri ale drogurilor şi altor entităţi care au interdicţie de acces la sistemul financiar american.


HSBC va continua să coopereze îndeaproape cu autorităţile de reglementare şi va acţiona pentru întărirea politicilor şi procedurilor sale de conformitate.


Stuart Gulliver, CEO al Grupului HSBC, a spus: „Acceptăm responsabilitatea pentru greşelile noastre din trecut”.


HSBC, cotată la bursele de la Londra şi Hong Kong, ar pune astfel capăt unei serii de anchete desfăşurate de Trezorerie, dar şi de Departamentul american al Justiţiei şi agenţii federale, precum şi de procurorul general al Manhattanului, scrie Agerpres, citând AFP.


Acţiunile au închis luni la 641 penny, nivel la care HSBC Holdings PLC este evaluată la 117,02 miliarde de lire sterline (190 miliarde dolari).


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.