Grecia nu va extinde termenul limită al programului de răscumpărare a obligaţiunilor

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Grecia nu va extinde termenul limită fixat pentru vineri al programului de răscumpărare a unei părţi din obligaţiunile suverane deţinute de investitorii privaţi, destinat să şteargă aproape 30 miliarde de euro (39 miliarde de dolari) din datoria ţării.


Guvernul elen a dat asigurări că va proteja băncile din Grecia de orice litigii ar apărea privind pierderile înregistrate dacă vor lua parte la programul de răscumpărare a obligaţiunilor. Instituţiile elene de creditare, care se estimează că deţin bonduri în valoare de 17 miliarde de euro, din obligaţiunile de 63 eligibile pentru programul de răscumpărare, vor decide vineri dacă se vor alătura acestui proces.


Ministrul elen de finanţe, Yannis Stournaras, care le-a spus băncilor că este "datoria lor patriotică" să se asigure că procesul de răscumpărare va fi un succes, a declarat la radio că Atena va include o clauză prin care va proteja conducerea băncilor de orice litigii ar apărea din partea acţionarilor, în cazul în care înregistrează pierderi. Premierul elen Antonis Samaras a anunţat deja că fondurile de pensii din Grecia, care deţin bonduri de 8 miliarde de euro, nu vor lua parte la programul de răscumpărare a unei părţi din obligaţiunile suverane deţinute de investitorii privaţi. Atena nu intenţionează să extindă dincolo de ziua de vineri termenul limită al programului de răscumpărare a unei părţi din obligaţiunile suverane deţinute de investitorii privaţi, a declarat pentru Reuters un oficial de la Ministerul de Finanţe, dezminţind astfel un raport dintr-un ziar elen care sugera că executivul ar putea prelungi până săptămâna viitoare aceste termen."Procesul se va finaliza astăzi şi nu este necesară o extindere", a declarat pentru Reuters un oficial de rang înalt de la Ministerul de Finanţe iar un al doilea oficial a confirmat termenul limită la 17.00 GMT.Grecia a anunţat luni că va realiza oferta de răscumpărare a unei părţi din obligaţiunile suverane deţinute de investitorii privaţi, precizând că nu va cheltui mai mult de 10 miliarde de euro pentru răscumpărarea obligaţiunilor.


Sursa: Agerpres


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.