Google va taxa companiile pentru utilizarea Gmail

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Google a anunţat că va taxa companiile cu 10 sau mai puţini angajaţi care vor acces la Google Apps for Business cu 50 de dolari per utilizator/an, în încercarea de a a-şi creşte veniturile.


Google Apps for Business reprezintă o suită de aplicaţii care gestionează email-urile, întâlnirile, şedinţele sau documentele, facilitând astfel comunicarea şi colaborarea echipelor, din cadrul diverselor companii.Google oferea gratuit Google Apps for Business companiilor cu 10 sau mai puţini angajaţi, însă acum acestea vor trebui să plătească 50 de dolari pe an pentru fiecare utilizator. Pentru aceşti bani companiile vor beneficia de suport 24 de ore din 24, 25 de GB spaţiu pentru inbox şi un procentaj de 99.9% uptime pe an.


Google Apps for Education va fi în continuare gratuit pentru şcoli şi universităţi, în timp ce Google Apps for Government va costa 50 de dolari per utilizator/an.Suita Google Apps a fost lansată în 2006 ca un concurent pentru Microsoft Office, însă în aproape şapte ani nu a reuşit să o câştige cotă de piaţă semnificativă, suita celor de la Microsoft având peste 90% din piaţă.


În luna iulie a acestuia an Nikesh Arora, chief business officer Google, descria Google Apps for Business ca fiind un “viitor motor de creştere al companiei”, iar această decizie de a cere bani companiilor arată că Google încearcă să câştige mai mulţi bani de pe urma acestor servicii.


Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articol Google va taxa companiile pentru utilizarea Gmail

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: