First Bank inchide 40 de sucursale bancare din Romania

Publicat de VreauCredit.ro pe 06.03.2019 0 Comentarii

Aproape jumatate din vechile sucursale ale bancii Piraeus Bank vor disparea. First Bank anunta inchiderea a 40 de sucursale bancare din Romania.

Americanii de la Firs Bank vor investi 7,5 milioane de euro in digitalizarea sistemului bancar al subsidiarei romanesti.

La preluarea Piraeus Bank, americanii declarau ca in urmatorii 5 ani doresc sa devina un jucator regional , fie prin achizitii, fie prin crestere proprie. Banca vizeaza cresterea cotei de piata atat organic, prin lansarea de produse optimizate, cat si prin posibile achizitii, subliniaza un comunicat al bancii.

Investitiile in digitalizare au ca obiectiv, printre altele, optimizarea proceselor existente si reconfigurarea sistemelor de analiza si raportare. Toate aceste optimizari vor duce la diminuarea timpului de procesare a solicitarilor cu aproximativ 50% si vor reduce timpul de raspuns al bancii catre clientii sai. Solutiile de digitalizare vor fi testate, analizate si implementate treptat in urmatoarele 20 de luni.

La nivel global peste 70% dintre banci considera ca prioritara este dezvoltarea capacitatii de a creea solutii bancare noi pentru clienti. Aceasta tendinta defineste sectorul bancar, care trebuie sa integreze rapid noi servicii pentru a raspunde provocarilor propuse de companiile de tip Fintech care ofera, parțial, servicii bancare.

„Dorim sa folosim din ce in ce mai mult avantajele oferite de automatizare si de utilizare inteligenta a datelor, astfel incat sa raspundem mai bine nevoilor clientilor nostri. Vom completa aceasta noua abordare cu o Echipa Mobila de Vanzari care va oferi consultanta. Am observat ca nevoia clientilor nostri de interacțiune umana ramane actuala in situatii care implica solutii bancare personalizate," a declarat Dominic Bruynseels explicand strategia bancii.

Compania va crea in lunile urmatoare o astfel de echipa formata din aproximativ 150 de persoane.

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: