Firmă din România, pe podium în topul celor mai dinamice companii de tehnologie din EMEA

Publicat de Capital.ro pe 06.12.2012 0 Comentarii

România este prezentă cu patru companii în clasamentul Deloitte Technology FAST 500 EMEA 2012, care include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune. Cei patru campioni naţionali sunt: Vola.ro Student Adventure (situată pe locul 3), SmartTel SA (158), TeamNet International (162) şi CRYS Computers (247). În plus, Top 5 companii FAST 500 au o rată medie de creştere calculată pe ultimii 5 ani dublă faţă de ediţia din 2011.


Acest clasament anual include companii publice şi private cu activităţi în industria de tehnologie, media, telecomunicaţii, industria medicală sau tehnologii verzi din 24 de ţări EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Topul este realizat pe baza clasamentelor FAST 50 din regiune, inclusiv Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50, lansat luna trecută.„Rezultatele per ansamblu arată consolidarea industriei de tehnologie din Europa Centrală; menţionăm aici performanţa companiilor româneşti, inclusiv un loc în primele cinci, cât şi intrarea Poloniei în rândul primelor zece ţări reprezentate în clasament. Nu este uşor să concurezi cu pieţe mature, dar vorbim totuşi de o industrie mai puţin obişnuită, în care campionii apar în toate colţurile lumii”, spune Alina Mirea, Partener Audit în cadrul Deloitte România.Deloitte Technology Fast 500 reprezintă cel mai obiectiv element de referinţă în industria de tehnologie. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să aibă activitate de cel puţin cinci ani, venituri operaţionale de cel puţin 50.000 de euro în primul an luat în calcul şi venituri de cel puţin 800.000 de euro în anul curent. Liderul clasamentului din 2012 este compania de internet Criteo din Franţa, care a raportat o rată de creştere de peste 202.100% în ultimii cinci ani.

 Companiile din FAST 500 îşi accelerează ritmul de creştereÎn pofida nesiguranţei de pe pieţele globale, rata medie de creştere pe ultimii cinci ani înregistrată de ediţia din acest an a urcat de la 20.401% la 53.474% pentru primele cinci companii din clasament şi de la 1.287%    la 1.549% pentru toate cele 500 de companii. Tendinţe geograficeFranţa rămâne pe primul loc cu cel mai mare număr de companii din top, fiind urmată de Marea Britanie şi Suedia. Celelalte poziţii se păstrează relativ neschimbate, cu excepţia Poloniei, care înlocuieşte Israelul, urcând pe locul 9.


 Tendinţe pe sectoareSegmentul aplicaţiilor software domină clasamentul Fast 500 din acest an cu o pondere de 40% (198 companii) şi este urmat de companiile de Internet (21%). În completarea listei, urmează Telecomunicaţii/ Reţele (17%), Semiconductoare/ componente/ electronice (8%), Bio-tehnologie/ Farmaceutice/ Echipamente medicale (6%), Tehnologie verde (3%), Media/ Divertisment (tot cu 3%) şi Computere/ Periferice (1%). În plus, patru dintre companiile aflate în clasamentul primelor zece companii provin din sectorul internetului. Totodată, domeniul Telecomunicaţii/ Reţele continuă să se dezvolte, fiind reprezentat de 85 de companii în acest an, cu cinci mai multe faţă de 2011.


 Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.