Facebook, aproape de un acord istoric cu Microsoft, în lupta pentru publicitate cu Google

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Facebook şi Microsoft sunt în discuţii pentru o tranzacţie importantă. Dacă se va încheia, Facebook ar fi foarte aproape de lansarea unei reţele de publicitate cu care ar putea concura cu rivala Google şi ar schima pentru totdeauna modul de publicitate online, scrie Business Insider.


Potrivit câtorva surse din industrie, Facebook este în negocieri cu Microsoft pentru a cumpăra Atlas Solutions, un produs al Microsoft destinat administrării publicităţii. Atlas Solutions a fost achiziţionat de Microsoft în 2007, când a oferit 6 miliarde dolari pentru aQuantive.Sursele Business Insider sunt din afara Facebook şi Microsoft.


Microsoft încearcă de câţiva ani să vândă Atlas, iar una din surse este apropiatp companiei care a fost interesată de cumpărare. În ultimele zile, Microsoft a pus capăt negocierilor cu această companie şi a spus că se îndreaptă către un acord cu Facebook.


De atunci, angajaţi ai Facebook şi Microsoft au mers la alte companii din domeniul tehnologiei specializate pe publicitate pentru a face cercetări în asupra tranzacţiei.


Chiar dacă achiziţionarea Atlas a fost principalul motiv pentru care Microsoft a cumpărat aQuantive pentru 6 miliarde dolari în 2008, se pare că Facebook va plăti un preţ mult mai mic. Una din surse spune că la precedentele negocieri dintre Facebook şi Microsoft, cea mai mare ofertă pentru Atlas a fost de 30 milioane dolari. Microsoft şi-a sters din bilanţ cea mai mare parte din 6 miliarde dolari.


Responsabilii de presă ai Facebook şi Microsoft au refuzat să comenteze asupra subiectului. cei de la Business Insider spun că nu au auzit dacă “deal-ul” este aproape să se încheie, doar că discuţiile sunt foarte serioase. Este posibil şi ca înţelegerea să pice.


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.