CNADNR: Rovinieta va putea fi plătită prin SMS, numai în reţeaua Orange

Publicat de Capital.ro pe 04.12.2012 0 Comentarii

Conducătorii auto români pot achita începând de miercuri, 5 decembrie, tariful aferent rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte SMS, la numărul de telefon 7500, facilitatea fiind posibilă însă numai în reţeaua Orange, şi doar pentru perioada minimă de utilizare.


Noua facilitate de plată a rovinietei este dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange. Numărul de telefon alocat în reţeaua Orange este 7500, iar tariful va fi de 5 eurocenti/SMS trimis.La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A); va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei. În continuare, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul "DA"; va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tarifării rovinietei).Dacă utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).


În prima etapă, rovinieta prin SMS este disponibilă pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de vehicule de la A la F, astfel: 7 zile pentru categoriile A sau B și 1 zi pentru categoriile C, D, E sau F. Astfel, tarifele sunt următoarele: 2,74 de euro pentru vehiculele din categoria A cu o perioada de valabilitate a rovinietei de 7 zile, 5,4 euro pentru vehiculele din categoria B cu valabilitate de 7 zile, 3,63 de euro pentru vehicule din categoria C cu valabilitate de 1 zi, 6,21 de euro pentru vehicule din categoria D cu valabilitate de 1 zi, 7,82 de euro pentru vehiculele din categoria E cu valabilitate de 1 zi și 9,43 de euro pentru vehiculele din categoria F cu valabilitate de 1 zi.


Credite recomandate
1 / 2

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: