Cele mai profitabile companii de la Bursă

Publicat de Capital.ro pe 04.12.2012 0 Comentarii

Companiile care plătesc puţin sau deloc pe materiile prime şi/sau au puţini salariaţi sunt cele care reuşesc să scoată cele mai mari profituri.


Companiile financiare, inclusiv bursa, companiile de comerţ, ca şi cei ce au materia primă în propria curte (Petrom), sau operatorii de monopoluri (Transgaz) au şi cele mai mari rate ale profitului. Atenţie la comparaţii, însă, scrie ECONOMICA.net.


Analiştii compară, de obicei, companiile din acelaşi domeniu. ECONOMICA.NET a întocmit, totuşi, un singur clasament, tocmai pentru a evidenţia diferenţele.Citeşte şi: Ce era Bursa României după Marea Unire şi nu mai este acum


Altfel, nici nu se poate compara profitabilitatea societăţilor de investiţii financiare (SIF), sau a Fondului Proprietatea (FP), de 40 până la 69%, cu cea a producătoarei de piese auto Compa Sibiu (CMP), de 5,4%. Şi SIF Muntenia (SIF4, 40%) şi Compa au o rată de profitabilitate mulţumitoare, fiercare în sectorul său.Citeşte integral pe ECONOMICA.net clasamentul detaliat al celor mai profitabile companii de la Bursa de Valori Bucureşti.


 


Credite recomandate
1 / 1
Parerea ta despre acest articol Cele mai profitabile companii de la Bursă

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.