CEC Bank si Banca Transilvania, cele mai bune dobanzi pentru depozite

Publicat de VreauCredit.ro pe 13.03.2019 0 Comentarii

CEC Bank si Banca Transilvania (BT) au cele mai bune dobanzi din piata pentru depozite.

CEC Bank plateste clientilor persoane fizice care-si fac depozite prin intermediul aplicatiilor de internet si mobile banking cele mai mari dobanzi dintre primele sapte banci romanesti. De asemenea, CEC Bank are dobanzi ridicare si pentru depozitele constituite la ghiseele bancii, nu doar prin canalele alternative online.

CEC Bank a decis sa ofere un bonus de dobanda de 0,1% pentru economiile constituie de clientii care-si acceseaza conturile bancare online, prin internet si mobile banking. Astfel ca acestia vor primi, de exemplu, o dobanda de 1% la depozitele la termen de 3 luni si 2,6% la cele pe termen de un an.

Banca Transilvania are si ea o dobanda apropiata, de 1.25% pentru pentru economiile pe trei luni si 2,5% la cele pe un an, indiferent de modul de constituire: la ghiseu sau online.

In cazul unui depozit la termen de 12 luni, la Unicredit ai o dobanda de 1.85%, la Raiffeisen 1.25%, la ING 1.3% daca este facut online. Cea mai mica dobanda pentru un depozit pe un an este la BRD: doar 0,95%.

La un depozit de 10000 lei facut la CEC Bank online pe un an, cel mai mare castig este de 260 lei, iar la Banca Transilvania, cel mai mare castig este de 250 lei, dat fiind ca dobanda pe an este de 2.5%

Cele doua banci (CEC Bank si Banca Transilvania) au si printre cele mai mici comisioane standard pentru un cont. Clientii CEC Bank nu platesc comision pentru retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci, un avantaj care nu se mai gaseste la alte banci mari.

In ceea ce priveste comisioanele, la CEC, BT si BCR comisionul pentru retragerea banilor de la bancomat este 0. Pentru retragerile de bani de pe card de la bancomatele altor banci, comisionul este 0 la CEC Bank si minim 15 lei la BCR.
Administrarea lunara a unui cont curent este gratis la BT si BCR, dar ajunge la 7 lei la ING Bank.

Aplicatiile de mobile banking ale BCR, ING, Unicredit si Raiffeisen sunt gratuite, pe cand la BRD costa 4,5 lei lunar.

Toate aceste costuri fac ca dobanda neta, dupa scaderea comisioanelor, pentru un depozit de 10.000 de lei pe 12 luni, sa varieze foarte mult: de la 190 de lei la BT si 134 de lei la CEC Bank se ajunge la o pierdere de 83 de lei la BRD.

sursa info: Bancherul.ro

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: