Bărbatul care vrea să o învingă pe Angela Merkel

Publicat de Capital.ro pe 09.12.2012 0 Comentarii

Social-democraţii germani (SPD) şi-au desemnat duminică în mod oficial candidatul, pe fostul ministru al finanţelor Peer Steinbrück, care se va confrunta în alegerile legislative din 2013 cu Angela Merkel, actualul cancelar conservator al Germaniei, informează Reuters şi AFP.


Peer Steinbrück şi-a început 'lupta' plasând egalitatea şi justiţia socială în centrul campaniei sale. 'Libertate, justiţie socială, solidaritate: aceste valori rămân principala direcţie pe care dorim să o urmăm', a afirmat Peer Steinbrueck în faţa a circa 600 de delegaţi reuniţi la Hanovra (nord), la cinci zile după victoria triumfală a Angelei Merkel, realeasă cu 98% din voturi în fruntea Uniunii Creştin-Democrate (CDU, la guvernare).'În numele acestor valori, eu sunt candidatul pentru a fi cancelarul Republicii Federale Germania', a afirmat el, un pariu pe care are, potrivit sondajelor, nu are prea multe şanse să-l câştige.



Într-un discurs de o oră şi 48 de minute, intitulat 'Să conduci Germania mai bine şi mai echitabil', fostul ministru de finanţe al Angelei Merkel (2005-2009) a vorbit despre lupta sa pentru un salariu minim legal, o mai bună ofertă de creşe şi locuinţe mai ieftine.El a atacat CDU, care nu are nicio altă platformă electorală decât persoana cancelarului, ale cărui lozinci politice sunt, în opinia lui Peer Steinbrueck, 'precum etichetele de pe sticlele goale'. 'Angela Merkel a afirmat că ea conduce cel mai bun guvern de după Reunificare (în 1990). De mult nu am mai râs atât de bine', a afirmat el, provocând o furtună de aplauze.El a acuzat de asemenea cancelarul german că a 'izolat ţara'. 'Toate discuţiile pe care le-am avut în ultimele săptămâni cu şefii de guvern şi ai opoziţiei' din diferite ţări europene, 'mi-au confirmat faptul că Germania s-a îndepărtat de la maxima sa: să fie un popor de buni vecini', a adăugat el. Steinbruck, economist de profesie, cunoscut pentru umorul său caustic şi modul direct de a vorbi, şi-a început cu stângul campania în septembrie, intrând repede într-o polemică pe tema unor conferinţe remunerate care i-au adus 1,25 milioane de euro în decurs de trei ani.Conform unui sondaj recent apărut în revista Stern, 51% dintre germani estimează totuşi că el este cel mai bun dintre candidaţii posibili ai SPD. De aceeaşi părere sunt 75% dintre alegătorii social-democraţi.


Sursa: Agerpres


Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: