Băncile împachetează de sărbători oferte speciale la credite şi depozite

Publicat de Capital.ro pe 07.12.2012 0 Comentarii

Băncile comerciale și-au ambalat frumos unul sau două produse bancare pe care le dau fie la preț redus, dacă e vorba de credit, fie cu bonus de dobândă, în cazul depozitelor. Uneori dau și premii în bani.


Majoritatea băncilor co­­merciale au ales să promoveze mai degrabă produsele de economisire decât pe cele de creditare, cum se obişnuia în perioada sărbătorilor de iarnă. Totuși, pentru că este o perioadă dedicată cumpărăturilor, câteva bănci au lansat şi credite de nevoi personale mai ieftine în luna decembrie.


Astfel, „creditul în trei acte“ de la BCR beneficiază de comisioane zero (de analiză și administrare), un punct procentual reducere la dobânda-standard pentru cei mai buni clienți ai băncii și un bonus de 50 de lei în cazul achiziționării unui card de credit vândut împreună cu creditul. Potrivit calculelor făcute de specialiștii băncii, pentru un credit de 15.000 de lei, DAE este de 13,69%, pe cinci ani; cu o dobândă fixă de 12,9% și o rată lunară de 341 de lei.


La Bancpost, toate creditele contractate până pe 31 decembrie au comision de analiză zero. Creditul fără garanții de la Volksbank are o dobândă promoțională de 13% (redusă de la 14,5%), iar cei care îl contractează până pe 31 decembrie primesc gratuit serviciul de internet banking. Nu se percepe comision de analiză și de administrare credit, ci doar un comision de cont curent, de 1 leu/lună. Depozitele, vedete bancare de sărbătoare


Tendinţa remarcată la majoritatea promoţiilor de sărbători lansate în piaţa bancară este „împachetarea“ mai multor produse în oferte, băncile încercând să atragă și să vândă cât mai multe servicii. „Avem o ofertă promoțională la creditul de consum, dar am ales să promovăm și dobânda specială la depozitul Sigur. Am asistat, în ultimii doi ani, la o mutare a preferințelor consumatorilor din zona de creditare în cea de economisire. Practic, cu produsele noastre, acoperim nevoile de creditare ale populației și încercăm să răspundem și acestor nevoi noi de economisire“, spune Marius Istrati, șeful departamentului Dezvoltare produse persoane fizice Volksbank.


Depozitele de prefered banking sunt bonificate de sărbători și la RBS, și la Piraeus Bank. La cea din urmă, clienții care își constituie un depozit Piraeus 100 pe perioada campaniei pot câștiga unul dintre cele 10 lingouri de aur (de câte 5 grame, cu aur de 24 de carate şi puritate de 999‰), oferite de bancă prin tragere la sorți. La BCR, în perioada sărbătorilor, transferurile prin MoneyGram sunt premiate cu 500 sau 100 de euro.Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.