Bancile din zona euro se asteapta la o atenuare a standardelor de creditare

Publicat de VreauCredit.ro pe 10.04.2019 0 Comentarii

Un studiu al Bancii Centrale Europene (BCE) arata ca cererea de credite in Spania si Italia incetineste, iar concurenta ramane ridicata. Din acest motiv, bancile din zona euro se asteapta in trimestrul doi din 2019 la o atenuare a standardelor pentru imprumuturile acordate companiilor si pentru creditele de consum.

In timp ce sporesc temerile privind efectele incetinirii economiei, Consiliul guvernatorilor BCE a anuntat recent ca va furniza noi facilitati de lichiditate pe termen lung bancilor din zona euro si, de asemenea, a amanat cu un an, pentru 2020, momentul la care va incepe sa majoreze dobanda de referinta, in conditiile incetinirii ritmului de crestere si inflatiei.

Dar rezultatele studiului BCE sugereaza ca bancile nu intentioneaza sa ingreuneze accesul la imprumuturi si dau vina pe presiunile concurentiale ridicate.

"Bancile se asteapta la o atenuare a standardelor pentru imprumuturile acordate companiilor si creditele de consum si la o noua inasprire a standardelor pentru imprumuturile ipotecare", sustine BCE.

Cererea pentru credite in randul consumatorilor si companiilor s-a redus in Italia (din cauza recesiunii) si in Spania (unde au loc luna aceasta alegeri generale). In zona euro, bancile se asteapta ca cererea pentru imprumuturile ipotecare, credite de consum si imprumuturile acordate companiilor sa creasca in perioada aprilie - iunie 2019, iar standardele sa nu se modifice foarte mult.

sursa info: economica.net

Credite recomandate
1 / 2

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra:

Disclaimer

Produsele bancare sunt actualizate de catre banci si sunt verificate in mod regulat de catre personalul nostru specializat. Pentru scurt timp pot apare diferente intre informatiile prezentate de banci in cadrul site-ului nostru si informatiile prezentate pe site-urile acestora. Daca constatati asemenea diferente sau alte informatii care nu sunt corecte va rugam sa raportati aceasta problema (link catre raporteaza o problema). Pentru calculul ratei lunare, DAE (dobanda anuala efectiva) si a costului total al creditului VreauCredit.ro foloseste fie o metodologie de calcul proprie, fie una dezvoltata impreuna cu banca pentru anumite banci. Din acest motiv pot apare mici diferente in valorile acestor coeficienti fata de calculul pe care il veti obtine in sucursala bancii.
Pentru creditele bancare imobiliare sau ipotecare perioada minima este de 24 luni si maxima de 360 luni. Dae maxim este 20%.
DAE – dobanda anuala efectiva, contine toate costurile asociate creditului. Exemplu: Pentru un credit bancar si o suma imprumutata de 3000 euro pentru o perioada de 3 ani, rata lunara va fi de aproximativ 98 euro, DAE mediu de 10,14%, iar suma totala de restituit va fi de 3463 euro. Creditele bancare de nevoi personale fara garantii sunt oferite pentru perioade intre 2 si 60 luni iar DAE poate varia intre 7% si 36%.