1 din 5 romani care are un credit de consum se gandeste la refinantare

Publicat de VreauCredit.ro pe 31.10.2012 0 Comentarii

Aproximativ 42% dintre români plătesc în prezent rate la un credit de consum, iar dintre aceştia o treime şi-au refinanţat deja creditul iniţial.

1 din 5 români care au în prezent un credit de consum se gândeşte la refinanţarea acestuia în perioada următoare, iar peste 30% spun că dacă ar avea nevoie urgent de o sumă suplimentară de bani ar apela la această variantă, arată un studiu iVox

Refinantarea unui credit presupune contractarea unui nou imprumut, care sa-l inlocuiasca pe cel vechi iar principalele sale avantaje suntcosturile mai mici şi accesul la dobânzi mai avantajoase decât în momentul în care a fost contractat creditul, cred aproximativ 45% din respondenti, obţinerea unei sume suplimentare de bani (28%) şi o singură rată, plătită la un singur ghişeu (28%).

„Refinanţarea unui credit de consum a devenit o soluţie pentru mulţi români care doresc să-şi reducă efortul de rambursare la creditele deja contractate şi care au nevoie şi de o sumă suplimentară de bani. Creditele de refinanţare fără garanţii ipotecare sunt principalele produse vizate, chiar dacă acest lucru se traduce prin sume mai mici obţinute." a declarat Dan Grigoriu, Director Retail Banca Românească.

Dintre cei care au contractat un credit în ultimii ani, o treime l-au folosit pentru o investiţie în renovarea casei sau pentru achiziţia de mobilier (32,5%), în timp ce un sfert (24,98%) pentru a-şi cumpăra obiecte de valoare precum electronicele sau electrocasnicele. Aproximativ 18% dintre respondenţii care deţin un credit l-au contractat pentru a-şi acoperi cheltuielile curente.

Principalele criterii luate în calcul în alegerea creditului de consum au fost costul (32,9%), rapiditatea de acordare (22,56%), suma maximă accesibilă (20,98%) şi banca sau instituţia finanţatoare (19,94%).

Unul din cinci români care au accesat deja un credit de consum se gândeşte la o refinanţare a acestuia în perioada următoare, iar 58% susţin că nu intenţionează să-şi refinanţeze creditul pe care îl au. Pentru 83% dintre ei ar fi mai avantajoasă o refinanţare fără garanţii ipotecare, chiar dacă acest lucru însemnă sume mai mici, iar 9% ar alege varianta cu garanţii.

Din categoria persoanelor care nu au încă un credit de consum, mai bine de jumătate (53%) se gândesc la posibilitatea de a apela la bancă pentru o finanţare. Aproape două treimi dintre ei (64,86%) iau în calcul accesarea unui credit de consum în urmatorul an. Peste jumătate dintre respondenţii care nu au contractat un împrumut până acum (62%) consideră că în cazul unui credit de consum, ar fi mai avantajoasă varianta cu sume mai mici dar fără a oferi garanţii ipotecare.

La sondajul realizat online în perioada 1-30 septembrie au participat peste 8.600 de respondenţi.

Credite recomandate
1 / 1

Ai deja cont pe VreauCredit.ro ?

Nume
E-mail
Parola
Captcha
  • protectie anti-spam
Mesaj

Comentariul tau va fi publicat numai dupa aprobarea acestuia de catre moderatorii VreauCredit.ro.
Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la
violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. Multumim pentru intelegere.

Informatii banci

Sucursale, bancomate, sediul central, program de lucru, contact:

Toate bancile

Glosar financiar

Afla semnificatia celor mai importanti termeni financiar-bancari:

Toti termenii

Servicii conexe

Alte produse si servicii similare, oferite de reteaua noastra: